Drikk vin om kvelden og gå ned i vekt

Med riktig mengde vin om kvelden, vil du faktisk kunne gå ned i vekt.

7. oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Vi er helt enige i at det nesten høres ut som det er for godt til å være sant, men det er det altså. Vin kan faktisk bidra til at du oppnår et vekttap. Forskere fra både Washington State University og Harvard mener nemlig at vin kan gjøre deg slank. Hvis du drikker vin om kvelden, er du mindre tilbøyelig til å putte i deg fetende snacks. Og ettersom vin per glass bare inneholder rundt 150 kalorier, er det gjerne det minst fetende alternativet.

Drikk vin - det slanker

Det er kjemikaliet resveratrol i vinen, som får oss til å gå ned i vekt. Kjemikaliet binder seg til fettcellene og forhindrer at de tar til seg mer fett. Da blir det lettere å holde en slank linje.

Ifølge forskerne bak studien er det ingen grunn til å holde igjen på vinen, for å oppnå den optimale effekten bør man nemlig drikke MINST to glass om dagen. Det skal redusere risikoen for fedme med hele 70 prosent.

Vær imidlertid oppmerksom på at dette er stikk motsatt av det som gjelder av helsemessige anbefalinger for alkoholinntak.

Derfor bør du drikke nettopp vin

Man kan tro at resultatene ovenfor gjelder for all slags alkohol, men du bør likevel holde deg til vin. Dette fordi tørr vin har et utrolig lavt innhold av karbohydrater i forhold til andre typer alkohol.

Tørr rødvin og hvitvin inneholder gjennomsnittlig tre-fire gram karbohydrater per glass, mens øl har for eksempel hele 13-20 gram per glass.

Les også

Hva er det beste med vintertrening?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: