Fastekur: Den nye snarveien til et slankere liv med 5-2-planen

Glemt alt om å telle kalorier eller velge det magreste alternativet. Del heller inn uken i fem dager med normalt kosthold og to dager med faste – så forsvinner overskuddsfettet. Vi ser nærmere på 5-2-planen; en av verdens enkleste slankekurer.

23. september 2013 av Jannik Petersen

Mange slankekurer er kompliserte prosjekter der du enten må telle kalorier, være kreativ for å finne magre måltider eller finne den rette kombinasjonen av trening og kosthold.

5-2-planen

gjør vektreduksjon til en ukomplisert sak med svært få regler. Spis som du pleier på fem av ukens dager, og dropp (nesten) alle måltider de to siste dagene. Enklere blir det ikke.

La deg ikke skremme av ordet "faste". Følger du 5-2-planen, er ikke faste det samme som totalavhold. Du kan både spise og drikke litt. Med tykk strek under litt. På fastedagene kan du bare spise to små og superlette måltider som gir 300 kcal hver (eksempler på 300-kcal-måltider finner du under).

Spis måltidene med maksimalt seks timers mellomrom – enten som frokost og lunsj eller lunsj og middag – slik at du får en lang og god fasteperiode når måltidene er unnagjort. Resten av dagen kan du slukke tørsten med vann, te, svart kaffe og andre drikker som ikke inneholder kalorier.

Fem små måltider som gir 300 kcal hver:

  • Omelett - 300 kcal

  • Makrell i tomat – 300 kcal

  • Pita med kylling – 300 kcal

  • Kalkun-wok - 300 kcal

  • Hytteost med frukt – 300 kcal

2,5 dl kvark (0,5 %) over et lite, finskåret eple (125 gram) med 15 mandler på toppen.

Logg inn, få en komplett guide til 5-2-kuren og se hvorfor den både virker og er bra for helsen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: