Spis ost, og bli kvitt magefettet

Ost blir som regel oppfattet som fet mat med dårlig innvirkning på vekta. Men en studie viser nå at det ikke er tilfellet. Sjekk hvordan ost kan hjelpe deg til å bli kvitt magefettet!

19. januar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Ost er en fet matvare, og har derfor blitt sett på som en kilde til overvekt og for mye magefett. Det setter en studie nå stopp for. 

Den danske studien, som er utgitt i The American Journal of Clinical Nutrition, viser nemlig at ost har en positiv innvirkning på helsa og mengden magefett. 

Bedre helse med ost 

Studien hadde som formål å finne en sammenheng mellom inntak av fettholdige melkeprodukter og risikoen for å utvikle diabetes. Studien er basert på over 27 000 personer, og viste at diabetes var mye mer utbredt hos dem som ikke inntok fete melkeprodukter. 

Spis ost, og bli kvitt magefettet 

En minst like god nyhet ved studien, er dessuten at de av forsøkspersonene som gjennom en tre-ukers-periode inntok 285 gram fullfet ost i uka, mistet magefett uten at kolesterolnivået økte. 

En god grunnregel er at du bare går ned i vekt hvis du spiser færre kalorier enbn du forbrenner. Så hvis du er ute etter et generelt vekttap, bør du likevel bruke fornuften når du fyller opp med ost på tallerkenen. 

Gå ned i vekt med ost

Elsker du ost så finnes det mange måter å innføre mer av den deilige matvaren i hverdagen - og faktisk gå ned i vekt. Ost er full av næringsstoffer, og har ofte et lavere kaloriinnhold enn alternativene. 

  • Kost deg med fersk mozzarella med tomat i stedet for chips 
  • Bruk kremost i din sandwich i stedet for majones
  • Bruk ricotta på fruktsalaten
  • Dypp grønnsakene i hytteost i stedet for hummus. 
Les også

Hva er det beste med vintertrening?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: