Les også

Solbær

Svisker

Svisker inneholder store mengder av mikroskopiske plantestoffer som tas opp i tarmen og transporteres via blodet til cellene i kroppen.

Her virker de som et effektivt forsvarsverk mot sigarettrøyk, eksos og mye annet som trenger inn og belaster kroppen og immunforsvaret.

SVISKE

Slik gjør du: Svisker kan du godt spise som de er, som erstatning for sukkertøy og annet slikkeri. Alternativt kan du finhakke dem og bruke dem i frokostblandingen. Eller du kan koke sviskegrøt. Andre gode egenskaper: Svisker inneholder både kostfiber og plantestoffer som får fart på tarmsystemet. Det er spesielt gunstig i perioder med mye tung julemat, når du har behov for å få fart på en forstoppet mage. Husk allikevel at svisker inneholder store mengder karbohydrater og derfor veier relativt tungt i det daglige kaloriregnskapet. Gode alternativer: Tørket aprikos, rosiner, tørket fiken og andre former for tørket frukt har mange av sviskenes gode egenskaper. OBS: 2-4 svisker om dagen er en passende mengde i forhold til kaloriregnskapet og i forhold til sviskenes lakserende egenskaper. De får virkelig fart på fordøyelsen. Næringsinnhold pr. 100 gram: Energi: 257 kcal Protein: 2,7 gram Fett: 0,7 gram Karbohydrater: 63,3 gram

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: