© Istock

10 ting du kan spise i store mengder

Finnes det mat som du kan spise i store mengder og med god samvittighet? Ja, vi har funnet ti matvarer som du godt kan spise mye av.

5. februar 2014 av Martin Kreutzer

Det er mye du ikke kan eller bør når det gjelder mat, og det er mye å passe på. Det finnes forbehold selv når det gjelder de sunneste matvarer – gjerne at du likevel ikke kan tillate deg å spise for mye av dem. Men nå har vi godt nytt.

Her viser nemlig Aktiv Trening ti matvarer som du kan spise så mye du vil av med god samvittighet.

Makrell i tomat

Hvorfor: En boks makrell i tomat inneholder mange kalorier, men også utrlig mange sunne omega-3-fettsyrer og mettende protein. I tillegg kommer D-vitamin, som styrker immunforsvaret og holder humøret oppe. Dette er et produkt i verdensklasse. Røkelaks byr på de samme sunne stoffene, men er samtidig fulle av potensielt skadelige ingredienser fra røkeprosessen. Derfor peker vi ut makrell i tomat som det beste valget. 

Selv tomatsausen som makrellen ligger i, inneholder mange styrkende stoffer, særlig i form av det røde stoffet lykopen som blant annet beskytter øynene mot skader. 

Tips: Smør rikelig med makrell i tomat på en skive grovt rugbrød, legg til et par hundre gram grønnsaker, og du har en svært sunn og mettende lunsj.


Jordbær 

Hvorfor: Det er nesten utrolig at noe som smaker så søtt og godt kan være så uskyldig. Men faktum er at jordbær inneholder en særdeles beskjeden sukkermengde. Dermed holdes kaloriinnholdet på et nivå som gjør det helt uproblematisk å fråtse hemningsølst. 

 I tillegg gir jordbær mer C-vitamin enn appelsiner, og det er et vitamin som ikke bare er gull verdt for immunforsvaret, men som også gir sterke sener og ledd. Genialt for deg som trener hardt.

Tips: Spis gjerne jordbær som dessert etter et måltid med kjøtt eller fjørfe. Begge deler inneholder masse jern som kroppen bare kan ta opp hvis du har spist C-vitamin. Det er helt optimalt etter en løpetur, da kroppen skal danne flere røde blodlegemer.

Logg inn og se åtte andre matvarer du kan spise til du blir blå

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: