Foodfight!

Matvarene på hyllene i nærbutikken kjemper hardt om å få lov å bli med deg hjem. Vi analyserer de mest interessante duellene og viser hva du bør velge for å få mest helse for hver krone.

8. april 2013

Det er ofte vanskelig å velge når du triller handlevognen mellom hyllene i matbutikken. Det gjelder å finne den optimale kombinasjonen av pris, kvalitet og næringsinnhold slik at du kommer hjem med råvarer til mange helsebringende måltider. Aktiv Trening har sjekket innholdet av vitaminer, mineraler, proteiner, fett og karbohydrater i 16 populære matvarer som ofte kjemper om oppmerksomheten.

Kamp nr. 1: Skyr mot Cultura

Debutanten Skyr Proteininnholdet er skyhøyt. Samtidig er karbohydratmengden redusert, og nesten alt fettet er fjernet. Resultatet er en syrnet proteinbombe. Styrke: Mye protein, få kalorier. Svakhet: Smak og konsistens faller ikke i smak hos alle. Kan gjøres mer tyntflytende ved å røre den opp med vann.

Veteranen Cultura Ved å syrne med det som kalles probiotiske bakterier skapes et magevennlig surmelksprodukt. I 0,5 %- varianten er også fettinnholdet lavt. Styrke: Bakteriestammene som benyttes, er bra for fordøyelsen. Svakhet: For mye karbohydrat og for lite protein.

Avgjørelsen: Cultura vil kunne slå de fleste motstandere, men skyr er en uventet sterk debutant som slår veteranen med god margin.

Kamp nr. 2: Makrell i tomat mot tunfisk i olje

Makrell i tomat Makrell er en fet fisk, og her kombineres den med sunn tomatsaus. Den suverene blandingen gir protein og mengder av omega-3 som virker betennelsesdempende. Styrke: Høyt innhold av sunne fettsyrer. Svakhet: Ingen!

Tunfisk i olje Her blandes flak av mager tunfisk med olje. Dessverre er det ikke snakk om sunn fiskeolje, men en planteolje av relativt lav kvalitet. Styrke: Gir mye protein. Svakhet: Du får kalorier fra en type fett som du allerede får mye av.

Avgjørelsen: Overbevisende poengseier til boksmakrellen, som er overlegen på alle punkter.

Logg på, og se flere dueller:

  • Er havregryn bedre enn mysli?

  • Kan frosne erter slå friske erter?

  • Kan ekstra lett melk ta innersvingen på gamle mester lettmelk?

  • Kan oppdrettslaks hamle opp med villaks?

  • Cornflakes eller havrefras?

  • Hva er best? Blomkål eller brokkoli?

Logg på (eller opprett profil gratis), og last alle matduellene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: