Chili con carne med guacamole

Det lave kaloriinnhold til tross er retten ekstremt næringsrik. En porsjon dekker 75 % av dagsbehovet for fiber og 50 % av behovet for jern, kalium, folat, E- og B-vitamin.

11. oktober 2012 av Martin Kreutzer og Mads Persson

Ingredienser - 4 personer

400 g karbonadedeig 2 ss rapsolje 1 løk 2 stilker finhakket bladselleri 2 fedd hvitløk Ca. 1 rød finhakket chili 1 ts spisskummen ½ ts kanel 1 revet gulrot 1 paprika i terninger 2 ss tomatpuré 1 boks kidneybønner 1 boks tomater 1 ts sukker Salt, pepper 2 avokadoer 2 ss kesam Sitron

Tilberedning

Varm forsiktig opp oljen i en tykkbunnet kjele. Tilsett finhakket løk, bladselleri, hvitløk og chili, og stek dette til det er gyllent, i ca. 2 min.

Tilsett kjøtt, spisskummen og kanel, og stek videre til kjøttet har fått farge. Tilsett gulrot og papirka, og stek i ca. 10 min.

Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og kidneybønner.

Tilsett salt, pepper og sukker, og la det småkoke under lokk i 30 min.

Mos avokadoen med kesam og sitron til en jevn guacamole, og server sammen med chilien.


Chili con carne er sunn mat for menn. Spesielt innholdet av kjøtt og bønner gir nemlig mengder av både animalsk og vegetabilsk protein. Det er gull for slitne muskler etter hard trening.

Det er likevel ikke bare proteinlagrene som fylles opp. Er du flink til å supplere retten med masser av grønnsaker, får du også mengder av vitaminer. Og kombinert med en sterk chili er retten perfekt for kalde høstdager da sykdom og infeksjoner truer fra alle kanter. Kidneybønnene er en av rettens store trumfkort. De er fulle av protein, kostfiber og en god dose karbohydrater. Sistnevnte er dessuten av den typen som tas opp langsomt, og det er bra for blodsukkeret. Dermed er bønnene en garanti for at du blir god og mett på en måte som varer behagelig lenge.

Og det gjelder ikke bare kidneybønner. Foretrekker du hvite eller brune bønner, velger du det i stedet.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 637 kcal Protein 43,1 g Karbohydrat 56,4 g Kostfiber 18,9 g Fett 31,1 g

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: