Sykkelsko som brukes til spinning slites veldig av svette og varme, så det er ikke vits i å kjøpe de dyreste og fineste.

© iStock

Gjør spinningen mer effektiv

Hvis kulda har satt en stopper for treningen, kan landeveissykkelen erstattes med en spinningsykkel. Ved effektiv intervalltrening, vil du være i toppform til våren.

27. februar 2018 av Hans Westhausen Gottlieb

Hvordan trener jeg spinning mer effektivt?

SVAR: Spinningtimene på treningssentrene gir i seg selv effektiv intervalltrening, og siden du stort sett trener de samme musklene som ved landeveissykling, er overførbarheten til utendørssykling god. 

Her er tre tips som øker utbyttet, slik at du kommer i form til våren. 

3 spinningtips

1. Beveg deg
Trener du alene, så sørg for å bytte mellom ulike grep på styret, slik at du får brukt flere forskjellige muskler. Bytt også mellom å stå og sitte. Sørg for å variere syklingen, jobb for eksempel med intervaller og spurter. Legg gjerne også inn noen oppoverbakker i form av økt motstand i spinningøkta.


2. Kjør dobbelttimer
For å få nok utfordring som erfaren landeveissyklist bør du velge tøffe timer og innimellom slå sammen to spinningtimer. Slike dobbeltøkter to-tre ganger i uka vil hindre at du mister nevneverdig form i løpet av vinteren. Så kan du glede deg til å sykle fra sykkelkompisene dine når våren kommer. 


3. Finn riktig instruktør
Det viktigste aspektet for å komme i bedre form i løpet av vintersesongen er selvfølgelig å holde motivasjonen ved like, slik at du får trent ofte. Siden spinning er mer monotont enn å sykle utendørs, er det viktig å finne en gruppe og en instruktør du liker og som passer deg. 

Er du en av dem som helst vil trene med musikk i ørene? Les dette.  


Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere musikkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: