Cookies- og Brukervilkår
Sykkelcomputer - Mio Cyclo 305 HC - anmeldelse

Produktinfo

Sykkelklokke med GPS, medfølgende pulssensor og lader. Vekt: 156 gram. Batteritid (oppgitt): 12 timer.

Med storskjerm på styret

En ny GPS-basert sykkelklokke imponerer med en stor og trykkfølsom skjerm som kan gi alternative ruteforslag. Den avanserte dingsen er imidlertid dyr og appellerer mest til entusiasten.

  • Aktiv Trening nr. 4, 2013

Mio Cyclo 305 HC

4,5 stjerner, fire en halv, til anmeldelser, 174x24

Funksjon:

De mange funksjonene er lette å finne og enkle i bruk.

Kvalitet:

Solid og holdbar konstruksjon som trolig holder lenge.

God til prisen:

Ikke klassens billigste, men et godt alternativ i prisklassen.

Konklusjon:

Mio er et friskt pust i dette markedet og en verdig konkurrent til de store aktørene. Særlig detaljer som alternative ruter og den store skjermen trekker opp. Størrelsen og det faktum at skjermen kan være vanskelig å lese under visse forhold, trekker ned.

Pris: 2874 kr.

www.bikebuster.no

Mio Cyclo 305 HC

Det kommer stadig flere sykkelklokker med innebygd GPS på markedet. Det er en god utvikling med tanke på at Garmin hittil har fått regjere nesten alene på dette markedet. Nå er det Mio som utfordrer den amerikanske giganten. Mio tilbyr en av de største skjermene vi har sett på en sykkelkokke, og den har også flere andre godbiter å by på.

På sykkelen betyr den store fargeskjermen at du kan holde øye med mye forskjellig informasjon på én gang. I tillegg kan sidene skreddersys til å vise nøyaktig det du ønsker. Skjermen har litt lav kontrast når du skal se tall, men kartfunksjonen er god og oversiktlig, og det er viktig. Et av Mios mest bemerkelsesverdige triks er nemlig "surprise me"-funksjonen som finner alternative ruter basert på tid, rute eller distanse. Det gjør treningen mer inspirerende.

Skjermen på hele tre tommer er imponerende, men gjør også at enheten virker ganske stor, særlig på en racersykkel, og det er noe du bør tenke på før du slakter sparegrisen.

Og slaktes må den nok. Med en pris på rundt 3000 kroner er nemlig dette et instrument for spesielt interesserte. Brukerflaten minner på mange måter om en mobiltelefon. Du styrer alt via den trykkfølsomme skjermen, og som en iPhone har den bare én knapp som er plassert under skjermen. Herfra kan du lagre, velge trening og mye annet.

Enheten er enkel å sette opp og ta i bruk, selv om det er litt omstendelig. Det er litt sært å måtte legge inn tid og dato manuelt når alle andre GPS-enheter gjør det automatisk så snart de har GPS-signal. Men det er detaljer, og alt i alt er oppsettet enkelt, og skjermen reagerer fint på berøring. Ett enkelt irritasjonsmoment er likevel at programmet der du legger opp treningen, ikke støtter alle nettlesere. Men det kommer fortløpende oppdateringer som trolig vil rette opp dette. Det ser vi frem til. Treningssiden fungerer nemlig fint.

Størrelsen er utvilsomt Mios største styrke og svakhet. Skjermen er riktig nok større enn skjermen på nærmeste konkurrent, Garmin Edge 800, men selve enheten er også nesten 50 prosent større – og den virker stor!

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
Informasjonsflyt på sykkelen

Informasjonsflyt på sykkelen

Sykkelcomputer |

Halvparten så stor og nesten dobbelt så ...

Anmeldelse av Garmin Edge 500
Liten og kjapp GPS

Liten og kjapp GPS

Sykkelcomputer |

Er du på utkikk etter en sykkelcomputer ...

Les mer
Markedets minste

Markedets minste

Sykkelcomputer |

Sykkelcomputeren MINIfree viser tydelig ...

Anmeldelse av O-Synce MINIfree sykkelcomputer
Sykkelcomputer med vokseverk

Sykkelcomputer med vokseverk

Sykkelcomputer |

Suunto vil gjerne innsmigre seg hos ...

Anmeldelse av Suunto t6c Cycling Pack
Anmeldelse av Mavic Wintech USB Ultimate

Anmeldelse av Mavic Wintech USB Ultimate

Sykkelcomputer |

Mavic har utviklet en god ...

Alt om sykkelturen
Nyeste
Liten og kjapp GPS

Liten og kjapp GPS

Sykkelcomputer |

Er du på utkikk etter en sykkelcomputer ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stor test av sykkelcomputere

ExclusiveExclusiveStor test av sykkelcomputere

Sykkelcomputer |

Se hvordan sesongens modeller klarer ...

Les mer
Lovende sykkelklokke fra Polar

Lovende sykkelklokke fra Polar

Sykkelcomputer |

Den nye sykkelklokken, Polar V650, ...

Les mer
Verdens beste sykkelklokke

Verdens beste sykkelklokke

Sykkelcomputer |

Setter nye standarder for hva en ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De beste sykkelcomputere

ExclusiveExclusiveTEST: De beste sykkelcomputere

Sykkelcomputer |

En sykkelcomputer motiverer og gjør ...

Les mer
Sterk chili con carne

Oppskrift | Sterk chili con carne