Fem grunner til at tequila kan være sunt for deg

Mange av oss har dårlige erfaringer med tequila, men nå viser det seg at den sterke alkoholen faktisk har en rekke helsefordeler. Så fram med salt og sitron!

8. mars 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det å drikke tequila kan faktisk være sunt. Det krever imidlertid at man ikke benytter seg av metoden der man går opp i baren, bestiller 10 shots tequila og deretter heller nedpå en etter en. Metoden der tequilasmaken maskeres av sukkerholdige leskedrikker eller andre former for alkohol, fungerer heller ikke. 

Ned i vekt med tequila

Tequila er lagd på agave, som er en form for sukkulent-plante, og det er agaven som er skyld i helsefordelene. 

Hvis du vil nyte en shot ren tequila før lunsj, så vil det sette i gang forbrenningen. Hvis du inntar det umiddelbart etter et måltid, vil det styrke fordøyelsen. Begge deler er som kjent en fordel når man ønsker å gå ned i vekt.  

Tequila kan hjelpe deg med søvnløshet

En shot ren agave-tequila før leggetid, kan hjelpe deg til å slappe av og glemme de verste bekymringene, og dermed gi deg bedre nattesøvn.

Tequila er bra for dem som har magetrøbbel 

De som lider av mageproblemer og tar medisiner mot Crohns, IBD (kronisk inflammatorisk tarmsykdom) eller kolitt, kan ha spesielt godt av tequila. Årsaken er at fruktanen kan skape en form for beskyttende hinne rundt medisinene, slik at de ikke brytes ned av magesyre på veien mot tykktarmen.  

Tequila er probiotika 

Agavens fruktan kan få kroppen til at holde på de sunne bakteriene - på samme måte som yoghurt. Det krever at du inntar den rene agave-tequilaen ofte, og i små mengder. 

Tequila stimulerer insulin-produksjonen 

Agaven inneholder fruktan, som ikke kan tas opp i kroppen, og dermed fungerer fruktanene som fibre. Grunnen til det, er at selv om fruktan brytes ned som glukose, så kan det passere gjennom kroppen uten å gi store utfall i blodsukkernivået. 

Så i tillegg til at agaven setter naturlig i gang insulin-produksjonen, så kan det også nytes av diabetikere og andre som forsøker å ha kontroll på blodsukkeret.. 

Studien


Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: