Mand slapper af, ligger på maven, close up på ansigt
© Colourbox

Hvile er viktigere enn trening

Det er ikke treningen, men pausen etterpå som gjør deg sterkere. Hvile og restitusjon er ekstremt viktige ingredienser i oppskriften på den gode formen. Se åtte ingredienser til kvalitetshvile her.

19. september 2012

Du må ha kvalitet i treningen, men skal også tilstrebe god hvile slik at kroppen får optimale vilkår for å hente seg inn.

Her ser du to av de avgjørende elementene. Logg deg inn for å se resten.

1. Restitusjonstrening

Du behøver ikke å ligge dønn stille i flere dager etter en hard treningsøkt. Tvert imot kan lett trening mellom de harde utfordringene faktisk gi bedre restitusjon, fordi det får fart på blodsirkulasjonen som gir næring til cellene og fjerner avfallsstoffer. Bare pass på å holde en lav intensitet. Treningen mellom de harde øktene skal nemlig virke oppbyggende, både under trening og etterpå. Blir du det minste sliten, betyr det at du har trent for hardt.

2. Bedre fettstoffer

Forsøk har vist at de to omega-3-fettsyrene EPA og DHA blir tatt opp i cellemembranene, der de demper betennelsestilstander i overbelastede muskler, sener og ledd. Fet fisk som makrell, sild og laks er gode kilder, men også valnøtter, linfrø og rapsolje. Får du i deg rundt 75 gram fet fisk om dagen, er du på den sikre siden. Se også nærmere på inntaket av omega-6-fett, som har motsatt virkning av omega-3 og kan forsterke betennelser. Særlig planteoljer som mais-, druekjerne-, solsikke- og tistelolje inneholder mye omega-6. Så sjekk én gang ekstra hva hverdagskostens fettkilder egentlig består av, og velg for eksempel majones og remulade laget på rapsolje.

Vil du lese de andre seks rådene, kan du logge deg inn eller opprette en gratis profil.

Se alle råd

Vil du lese de andre seks rådene, kan du logge deg inn eller opprette en gratis profil.

Tema

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: