6 strekkøvelser for syklister

Leggmusklene[image:1651 size=original]Strekk fordi: Størrelsen på leggene til en toppsyklist er enorm og vitner om at leggmuskelen får kjørt seg hardt under sykkeltrening. Slik gjør du: Still deg med det ene benet foran det andre. Press hendene mot en vegg, og tving hælen på det bakre benet ned mot bakken. Kneet på det bakre benet skal være rett. Flytt det bakre benet nærmere veggen hvis strekket føles ubehagelig. Deretter bytter du ben.

27. mai 2010

Leggmusklene

© Kenneth Bo Drabæk

Strekk fordi: Størrelsen på leggene til en toppsyklist er enorm og vitner om at leggmuskelen får kjørt seg hardt under sykkeltrening. Slik gjør du: Still deg med det ene benet foran det andre. Press hendene mot en vegg, og tving hælen på det bakre benet ned mot bakken. Kneet på det bakre benet skal være rett. Flytt det bakre benet nærmere veggen hvis strekket føles ubehagelig. Deretter bytter du ben. HUSK: Prøv også å bøye kneet på det bakre benet. Dermed strekkes en annen del av leggmuskelen.

Setemuskel 2

© Kenneth Bo Drabæk

Strekk fordi: Setemuskelen er stor og viktig for syklister. Derfor skal den strekkes ekstra grundig. Slik gjør du: Sitt på bakken med det ene benet strukket rett ut foran deg. Hold ryggen rett. Kryss det andre benet over det første, ta tak i kneet og trekk det i retning av skulderen. Nå skal du kjenne et strekk i setemuskelen. Gjenta med det andre benet. HUSK: Det kan være ulikt hvor smidig du er i høyre og venstre setemuskel. Kjenn etter hvor mye du strekker i stedet for å fokusere på hvor langt du kan trekke kneet.

For terrengsyklister: Overarmsmuskelen

© Kenneth Bo Drabæk

Terrengsyklister bruker baksiden av overarmene til å absorbere de mange slagene når de sykler over steiner og røtter. Strekk overarmsmuskelen ved å føre armen bak på ryggen, slik at hånden hviler midt på den øverste delen av ryggen. Med den andre hånden trekker du albuen rolig bakover og nedover.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: