10 ting alle løpere frykter

Er også du redd for å møte veggen eller at skaden skal slås opp igjen? Løpere er notorisk engstelige av seg. Her får du rådene som fjerner dine bekymringer, slik at du kan prestere optimalt.

21. mai 2013

Vi har listet opp ti ting som alle løpere frykter. Samtidig kommer vi med løsningen på hvordan du overvinner problemene.

Problem: Jeg er redd for å få krampe

Løsning: Selv om man aldri kan gardere seg helt mot å få krampe, kan du gjøre mye for å forebygge.

Prioriter restitusjonen og få nok hvile mellom øktene. Pass også på å få rikelig med væske før du skal ut og løpe. Dehydrering er nemlig en vanlig årsak til kramper.

I tillegg viser undersøkelser at strekkøvelser av de mest utsatte musklene også kan redusere risikoen for kramper.

Skulle uhellet likevel være ute mens du løper, må du strekke ut med det samme. Og da er ingenting i veien for å fortsette etterpå.

Problem: Jeg får trøbbel med magen når jeg løper

Løsning: Den dårlige magen skyldes ofte at du har ufordøyd mat liggende i magesekken og tarmsystemet. Derfor bør du tenke over hva du spiser før løpeturen og holde deg til lett opptakelige karbohydrater. Magen trenger ofte mer enn tre timer på å fordøye mat med høy konsentrasjon av fiber, fett og proteiner.

Dårlig mage kan også skyldes opphopning av væske i mage- og tarmsystemet. For å unngå dette kan du tilsette litt salt i drikkevannet. Da tas det lettere opp av kroppen.

Problem: Alderen gjør seg gjeldende

Løsning: Mange løpere frykter det tidspunktet da resultatene blir dårligere fordi man blir eldre. Det vil også skje, før eller siden. Løsningen er å sette opp nye og aldersbetingede mål slik at du hele tiden har følelsen av å kunne bli bedre. Ikke sammenlign deg med 25-åringer, men med folk på din egen alder.

Logg på som abonnent ... og få de siste syv problemene som løpere er redde for å oppleve.

Les blant annet om hvordan du unngår å møte veggen, unngår å gå tom for energi eller sørger for varig vekttap når du løper.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: