5 gode råd: Begynn å løpe igjen

Våren er rett rundt svingen, og du skal ut og løpe igjen. Vi har fem gode råd som hjelper deg å finne igjen toppformen så fort som mulig.

3. mars 2014 av Martin Kreutzer.

Begynn å løpe igjen

Det kan være tungt å få i gang løpetreningen etter en lang vinter. Derfor har vi satt sammen fem gode råd som hjelper deg å finne igjen formen:

1. Få treningen inn i kalenderen Har du først vent deg til ikke å prioritere trening, kan det virke vanskelig å finne plass i en hektisk hverdag. Men det kan la seg gjøre hvis du finner frem kalenderen i god tid og plotter inn de ukentlige løpeturene. Da tar det bare noen uker å få en fast rutine.

2. Tren variert Det er mye morsommere å løpe når treningen varierer, både med hensyn til distanse og hastighet. Samtidig er det ikke noe mer motiverende enn følelsen av en kropp som hele tiden blir sterkere. Det er grunnen til at vi allerede fra første uke legger inn både styrketrening og litt intervaller i programmet. Men pass på å ikke gå raskere frem enn du tåler. Det gjelder å ta det pent hvis du er helt uvant med intervalløping. Har du behov for en ekstra hviledag, er det fornuftig å droppe én av ukens treningsøkter. Så lenge det ikke skjer oftere enn et par ganger i måneden, har det ingen negativ innvirkning på formen.

3. Spis deg sterk og rask Unngå å spise et større måltid de siste timene før trening. Det er bedre å være litt sulten enn å være bare litt forspist. Ta ev. en banan kort tid før du løper hvis du trenger ekstra energi – eller ta en sterk espresso hvis du er tung i hodet. Etter treningen er det derimot viktig å spise, særlig hvis du har presset deg hardt. Da får nemlig musklene påfyll av energi, og restitusjonen går raskere. Det behøver ikke å være mer enn en skål gryn med melk og rosiner eller et par skiver rugbrød med pålegg.

4. Skjem deg bort Noen ganger er det ikke mer enn litt nytt utstyr som skal til for å tenne treningsgnisten og få en i gang. Du kan for eksempel vurdere om det er på tide å kjøpe nye løpesko, en god jakke, en moderne GPS-klokke eller bare et par nye løpesokker.

5. Del dine mål Fortell kolleger, familie og venner om dine nye ambisjoner, og få deres støtte. Når kortene først er lagt på bordet og du har satt opp et konkret mål, har du også forventninger å innfri, og da er det ingen vei tilbake.

Løpe- og styrkeprogram for vårsesongen Logg inn som abonnent her, og få et fireukers kombinert løpe- og styrkeprogram som gir deg en trygg, men effektiv oppstart og en fantastisk start på sesongen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: