Bli en bedre løper: 10 gylne løpetips

Kanskje det er på tide å gå løpevanene nærmere etter i sømmene? Det er nemlig en hel del å hente på å følge disse ti gode rådene.

2. oktober 2013 av Peter Bollerup Andersen

10 gylne løpetips

Vi har samlet de ti beste løpetipsene for å optimalisere treningen og gjøre deg til en bedre løper.

Men det handler ikke bare om å trene. Å bli en god løper krever omtanke og fokus på kosthold, restitusjon, utstyr og systematikk. Det høres komplisert ut, men det er det ikke. Les artikkelen og se om du etter lever de ti gylne løperådene.

1. Trener du tilstrekkelig spesifikt? Kroppen formes av treningen du utsetter den for. Det betyr at du må trene så mye som mulig i det tempoet du ønsker å holde i neste mosjonsløp. Vil du løpe 10 km på 50 min, må tempoet på 5 min/km sitte i ryggraden.

Utbytte: Løpeøkonomien – også kalt liter på mila – forbedres når du trener i et bestemt tempo. Du optimaliserer med andre ord energiforbruket.

Slik gjør du: Løp intervaller i målsettingstempo, for eksempel i 1–2 km av gangen avhengig av hvor langt det forestående løpet er. Du kan ev. også løpe noen lengre tempoturer i målsettingstempo.

2. Varierer du underlaget? Hvordan vi enn snur og vender på det, så er løping blant de mer monotone treningsformene. Mange løperelaterte skader er likevel mulig å unngå hvis du husker å variere underlaget og kommer deg vekk fra harde fortau og asfaltveier. Beskytt sener og ledd og søk deg i stedet ut på grusstier, gress, sand, skogbunn og grønne sletter.

Last ned flere gylne løpetips Logg inn og les også de siste åtte løpetipsene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: