Cookies- og Brukervilkår
Slik unngår du fallgruvene i halvmaraton

Slik unngår du fallgruvene i halvmaraton

Det er mange hindringer på veien mot en halvmaraton. Lær av andres feil og unngå de mange fallgruvene som folk har falt i før deg.

Halvmaraton fallgruver - begynnere

• Du går så raskt frem at sener og ledd ikke får tid til å venne seg til belastningen. De trenger nemlig lenger tid på å bygge seg opp enn kondisjonen. Derfor risikerer du skader hvis du kun lar kondisjonen styre treningsmengden.

• Du løper altfor fort, og treningen føles unødig anstrengende. Er du i begynnelsen av løpekarrieren, bør du øve deg på å finne et tempo der du aldri blir andpusten. Hvis det krever sneglefart, er det bare å akseptere det. Farten kommer med tiden.

• Du starter med for dårlige sko, fordi du ikke vil bruke penger på fottøyet. Dårlig utstyr forringer ikke bare løpeopplevelsen, men øker også skaderisikoen. Vil du være sikker på å få riktige løpesko, kan du få tatt en løpestilanalyse i din lokale sportsbutikk.

Fallgruver - Intervaller

• Du slurver med oppvarmingen. Grundig oppvarming beskytter mot skader og hever kroppens arbeidstemperatur, slik at du har lettere for å finne riktig intensitet.

• Du lar være å tilpasse hastigheten etter lengden på intervallet. Mange går løs på hvert intervall som én lang spurt og får raskt melkesyre. Kunsten er å ikke spurte, men å finne det høyste tempo du klarer å holde hele veien.

• Du løper for fort på de første intervallene. Det gjelder å disponere kreftene, slik at hvert intervall gjennomføres med samme hastighet. Hold heller litt igjen på de første intervallene, slik at du er sikker å kunne gjennomføre alle i samme jevne tempo.

Fallgruver - Langturer

• Du går tom for energi. En lang løpetur krever masse energi. Derfor er det viktig at du forbereder deg med et solid måltid 2–3 timer før løpeturen. Skal du ut på en virkelig langtur, kan du med fordel ta med et væskebelte med energidrikk som du drikker litt av hvert kvarter. Dermed unngår du dehydrering og sukkermangel – og så øver du opp rutinen før selve løpet.

Fallgruver - Restitusjon

• Du unnlater å hvile. Det er hardt å løpe langt. Derfor er det viktig at du kan sette av tid til å slappe av etter de ekstra lange treningsturene. Restitusjon gjør deg sterk og er viktig for å bygge opp musklene. En travel hverdag med stress og jag går merkbart ut over restitusjonen, og før eller siden vil det også påvirke formen.

Vil du i halvaratonform?

Logg inn og få et skreddersydd halvmaratonprogram enten du er begynner, mosjonist eller erfaren løper.

Last ned filen her.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
Beregn din halvmaratontid

Beregn din halvmaratontid

Halvmaraton |

Ved å legge inn tiden din på ...

Beregn løpetiden
Har du meldt deg på halvmaraton?

Har du meldt deg på halvmaraton?

Løpeprogram |

Her får du en komplett veiledning om ...

Se løpeprogram
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Halvmaraton: 6 gode tips

ExclusiveExclusiveHalvmaraton: 6 gode tips

HALVMARATON |

Skal du løpe halvmaraton? Her har du ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Halvmaraton-program for deg

ExclusiveExclusiveHalvmaraton-program for deg

Halvmaraton |

Få treningsprogram til halvmaraton der ...

Les mer
Tempotrening: Halvmaraton

Tempotrening: Halvmaraton

Løp |

Selv om distansen blir lengre, ...

Slik tempotrener du - Halvmaraton
Nyeste
Ny rekord på halvmaraton for superhelter

Ny rekord på halvmaraton for superhelter

Halvmaraton |

Verdensrekorden på halvmaraton for ...

Les mer
21,1 rare halvmaraton-tanker

21,1 rare halvmaraton-tanker

Halvmaraton |

Vi har samlet 21,1 tanker de fleste som ...

Les mer
DERFOR regner vi med ny verdensrekord på Copenhagen Half Marathon

DERFOR regner vi med ny verdensrekord på Copenhagen Half Marathon

Halvmaraton |

Det er hele seks år siden den nåværende ...

Les mer
16 svar på halvmaratonspørsmål

16 svar på halvmaratonspørsmål

Halvmaraton |

Skal du løpe maraton eller et annet ...

Les mer
Beregn din halvmaratontid

Beregn din halvmaratontid

Halvmaraton |

Ved å legge inn tiden din på ...

Beregn løpetiden
Sterk chili con carne

Oppskrift | Sterk chili con carne