Hva nå? Du krysser mållinjen og har nådd sesongens store mål. Hva skal du gjøre resten av året?

Hva bør det neste målet være?

Jeg har nettopp løpt marathon, og det var stort. Men nå, når årets mål er nådd, har det oppstått et vakum. Hvordan kommer jeg videre?

15. august 2013 av Jannik Petersen

Mange kjenner seg igjen i den tomheten du føler akkurat nå, og det gjelder uansett hvilken utfordring man satte seg fore å gjennomføre.

Når løpet er over, har man plutselig ikke noe mål med treningen lenger, en drøm å strekke seg etter og en dato da formen skal nå toppen. Derfor faller også formen lett hvis man ikke passer på.

Den opplagte løsningen er at du øyeblikkelig setter deg et nytt mål. Det behøver ikke å være en større utfordring enn sist – ultraløp på 100 km eller 8–10 timer lange triatlonkonkurranser er ikke de eneste målene du kan sikte etter. Kortere distanser er like bra for motivasjonen.

Marathon

er en lang og seig distanse, så kanskje du har mer lyst til å prioritere fart i tiden fremover og for eksempel jobbe med å oppnå en glimrende tid på 5 eller 10 km?

Du har jo en suveren råstyrke og utholdenhet som gir et godt grunnlag for å jobbe med farten. For mange er maraton et soloprosjekt, så du kan også vurdere om den neste utfordringen skal være mer sosial, der du trener eller konkurrerer på et lag. Det kan for eksempel være et eventyrløp, et stafettløp sammen med 3–4 andre eller lignende.

Kanskje har du lyst til å måle krefter med en helt annen form for løping enn du pleier – for eksempel bakkeløp i inn- eller utland?

Eller du kan ta sikte på enda en maraton og konsentrere deg om å forbedre tiden.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: