© Rasmus Jelbo.

Løping: Takt og tone for løpere

Er det greit å løpe på stedet, mens man venter på grønt lys? Hvor langt frem i startfeltet kan man stille seg? Det er mye man kan lure på om takt og tone for løpere. Aktiv Trening hjelper deg.

4. mars 2014 av Claus Cancel - Radio24syv.

Løping

er en herlig individuell aktivitet der nesten alt er tillatt, for det går jo i verste fall bare ut over deg selv.

Ikke sant? Nei, det er feil.

Med mindre du bor alene på en øy, er det ikke til å unngå at du kommer i nærkontakt med naboer, venner og andre innbyggere i området. Da gjelder det å vise litt hensyn – både med tanke på andre menneskers fintfølelse og ditt eget gode navn og rykte.

Vi har samlet de beste rådene som gjør deg til en kul løper – ikke en hensynsløs treningsnarkoman.

Anstendige klær Du synes kanskje selv at du ser ut som en annonse for Ronaldos nye CR7-undertøy når du stiller i shorts. Det er ikke sikkert at andre er enige. Kle deg etter omstendighetene. Trener du i befolkede områder, bør du minst dekke gorillaslipset med en ermeløs T-skjorte. Husk også at shortsen bør dekke alle vedheng, både foran og bak, med god margin. Små shortser med splitt i sidene hører hjemme på idrettsarenaer.

Godt råd: Løp aldri med bar overkropp og pulsbelte – det er som å være naken, men med sokkene på.

Tommelfingerregel: Hvis du bare et øyeblikk har lurt på om shortsen er for kort, så er den nok det.

Gå langt tilbake i startområdet Selvfølgelig skal du stå i gruppen av menn som er 20 kilo lettere, 20 år yngre og 20 minutter raskere enn deg når startskuddet for mosjonsløpet går. Det gjelder jo å ha et godt utgangspunkt! Nei, nei og atter nei. Det er ekstremt irriterende for andre løpere som hele tiden må bremse og løpe forbi. Det er heller ikke bra for selvtilliten at folk hele tiden løper fra deg. Like barn leker best – også under mosjonsløp.

Godt råd: Hvis du ikke aner hvor fort du løper, er det bedre at du plasserer deg for langt bak enn for langt frem. Det er mye bedre å styrke selvtilliten ved å innhente andre enn å miste troen på egne evner ved at folk stadig vekk tar en igjen.

Tommelfingerregel: Mål deg selv opp og ned, og gjør det samme med sidemannen. Er dere forskjellige? Så trekk bakover ...

Mer skikk og bruk for løpere Ikke skriv tekstmeldinger mens du løper, vask treningsklærne etter hver økt – og ni andre gode råd som forvandler deg fra tulling til kul løper.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

bonniershop

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: