37000 løpere deltar i Tokyo Marathon. Nesten ti ganger så mange søkte om startnummer. Det gjør årets første major-maratonløp til et av de mest populære i verden. 

Verdens største maratonløp. Vil du bli med?

Tokyo Marathon innleder for alvor maratonsesongen. Løpet er det første av de såkalte Marathon Majors. Aktiv Trenings løpeekspert har løpt alle seks, og gir en vurdering av dem her.

22. februar 2017 av Bjarke Kobberø og Lasse Lyhne

Tokyo

Tokyo er kanskje ikke så kjent her hjemme, men det er et av verdens mest populære maratonløp. 320 000 mennesker ville løpe i 2017. 

Japanerne er et kontrollert folkeferd, så selv om det er mange tilskuere, så er det ikke samme heiing og roping som for eksempel i USA. Til gjengjeld er det mange smil og blitzlys. 

300 000 japanere har søkt om å få delta, så det er ikke mange billetter til oss europeere. Det er derfor et vanskelig løp å komme med i. 

Boston

Verdens eldste maratonløp. Fantastisk stemning og en herlig rute, hvis vinden er i ryggen. For i motsetning til de andre, så er løypa en A-B-rute. 

Vil du løpe, må du kvalifisere seg på tid (cirka 3.15 for menn) eller være tålmodig. 

London

Et av verdens raskeste og mest prestisjefylte maratonløp for eliten. 

Stemningen i de smale gatene er intens og oppløftende. 

Vil du løpe selv, er det cirka fire års ventetid gjennom arrangører. Alternativt kan du donere masse penger til veldedighet. 

Berlin

Løypa i Berlin er ekstremt rask hurtig, og de mange av de siste verdensrekordene er satt i Berlin.

Reisearrangørene har mange billetter til Berlin, så det er relativt enkelt å få billetter via dem. Berlin er ikke spesielt eksotisk, men alt fra logistikk og løype optimalt.  

Chicago

En oversett perle, som løpes i en flott og rask løype langs Lake Michigan. De siste kilometerene inn mot mål, løper man inn mot byens flotte skyline. 

Det er ikke så mye hype rundt Chicago, så løpet er relativt lett å komme med i. 

New York

Årets siste major er også den største. Over 50 000 løpere og millioner av tilskuere, skaper det som i vår bok er verdens beste maratonløp. Ruten er ikke rask, og logistikken ikke optimal, men opplevelsen er suveren. 

Du kan kvalifisere deg på tid, eller kjøpe billett via en reisearrangør. 

Les også

Hva irriterer deg mest på treningssenteret?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: