Cookies- og Brukervilkår
Sixpack-kuren: Unngå stress – få flat mage

Sixpack på 6 uker

LIVSSTIL | Stress gjør livet vanskelig – og får fettet til å sette seg på magen.

Unngå stress – få flat mage

Stress får kroppen til å lagre fett rundt livet. Hvis du kan bekjempe kronisk stress, har du bedre forutsetninger både for en flat mage og et bedre liv. Her ser du hvordan.

  • Av Martin Kreutzer
Sixpack-kur

Magen vil aldri bli fast og stram hvis du sliter med kronisk stress. Stress får nemlig kroppen til å produsere kortisol, et hormon som gjør alt for å lagre fett på magen og få deg til å spise mer enn du har godt av. Derfor må du bekjempe stress hvis du vil gjøre drømmen om vaskebrettmage til virkelighet.

Stress kan ha mange årsaker: For lite søvn, for mye jobb, dårlig kosthold, for mye trening, sykdom i familien, flytting, problemer i forholdet. Men kroppen oppfatter stress som ett problem, og kan ikke prioritere muskelmasse, styrking av immunforsvaret og forbrenning av det riktige fettet samtidig som du er stresset.

Bekjemp negativt stress

Målet er ikke å fjerne alt stress. Det er verken realistisk eller hensiktsmessig. Stress er tross alt kroppens naturlige reaksjon på en utfordring, og uten stress blir du ikke bedre til noe som helst. Det går først galt når stresset er der hele tiden. Derfor er utfordringen å håndtere hverdagen slik at du har tilstrekkelig mye stress til å føle deg produktiv og glad for å stå opp om morgenen, men ikke så mye stress at du blir overbelastet og utbrent.

Negativt stress oppstår når kravene du stilles overfor, både hjemme og på jobb, over en lengre periode overstiger de ressursene du har til rådighet, i form av tid, lyst og evner. Mister du lysten til å stå opp om morgenen, har mengden av stress blitt for stor.

Hva skaper stress?

Utfordringen er å finne kjernen av hva det egentlig er som stresser deg, og finne en løsning på problemet. Noen ganger er grunnene opplagte, som en truende deadline, dårlig økonomi og usikkerhet på jobben. Andre ganger må du grave litt dypere for å finne årsaken.

Når du har funnet ut hva det er som stresser deg, kan du dele inn de stressende situasjonene i de du ikke kan endre, og de du kan endre.

De du ikke kan endre, må du enten fjerne fra livet ditt eller finne en metode for å mestre, for eksempel ved å lære deg å gjøre problemene mindre eller avfinne deg med dem. De du kan endre, krever kanskje at du tar tyren ved hornene og gjennomfører noen større og ubehagelige endringer i livet ditt.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
Få sixpack på bare 6 uker

Få sixpack på bare 6 uker

Sixpack-kur |

Er du klar til sommeren? Vi har satt ...

Sjekk sixpack-kuren
Hvordan få synlige magemuskler

Hvordan få synlige magemuskler

Spør oss |

Mange tror at vaskebrettet på magen ...

Les mer
Uke 1: Hurra – minus 2,5 kg!

Uke 1: Hurra – minus 2,5 kg!

Sixpack-kur |

Yes! Første uke av sixpack-kuren har ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>6 øvelser som gir flat mage

ExclusiveExclusive6 øvelser som gir flat mage

Sixpack-kur |

Styrketrening gir ikke bare større ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Spis deg til sixpack

ExclusiveExclusiveSpis deg til sixpack

Sixpack-kur |

Skal du ha vaskebrettmage, må du også ...

Les mer
Nyeste
Ønsker du deg sixpack? Slik bør du spise

Ønsker du deg sixpack? Slik bør du spise

Six pack |

Dessverre får man ikke sixpack bare ved ...

Les mer
Verdens beste mageøvelse

Verdens beste mageøvelse

Six pack |

Trenger magetreningen en oppgradering, ...

Les mer
Fire myter om sixpacken

Fire myter om sixpacken

Six pack |

Hvis du vil ha en tydelig sixpack, så ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Den optimale magetreningen

ExclusiveExclusiveDen optimale magetreningen

Six pack |

Det går raskere å kvitte seg med ...

Les mer
Hvordan få synlige magemuskler

Hvordan få synlige magemuskler

Spør oss |

Mange tror at vaskebrettet på magen ...

Les mer