Slik bør du spise hvis du vil ha sixpack

Dessverre får man ikke sixpack bare ved å gjøre situps. Finn heller ut hva måltidene dine bør bestå av og når du bør innta dem.

10. oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

En god grunnregel er at kosten er den største faktoren om man vil ha sixpack. Derfor nytter det overhodet ikke å drive med hard magetrening hvis man glemmer å ha fokus på kostholdet. Det vil nemlig bare gi sterke magemuskler - under fettlaget.

Vi har laget en liste over daglige måltider du bør innta hvis du ønsker deg tydelige magemuskler.

Slik spiser du deg til sixpack

Tidlig morgen Drikk to store glass vann når du våkner.

Morgen Innta frokosten ved åttetida. Fokuser på å få i deg et fiberrikt måltid som metter lenge - for eksempel havregryn.

Formiddag Mellom 10 og 11 kan man ofte føle seg sulten. Still sulten med en formiddags-snack. det kan for eksempel være nøtter eller litt frukt.

Lunsj Spis lunsj mellom 11.30 og 12.30. Sørg for å fylle opp med proteiner og grønnsaker.

Ettermiddag Rundt klokka 15 vil du begynne å føle deg sulten igjen. Innta et mellom-måltid, for eksempel et knekkebrød, nøtter eller frukt.

Middag Spis middag mellom 17 og 18.30. Sørg for å spise fettfattig kjøtt og godt med fiberrike grønnsaker.

Kvelds Hvis du er sulten før leggetid så drikk et glass melk i stedet for å snoke i kjøleskapet.

Generelt - når du vil ha sixpack

Det er viktig at du får riktig mengde vann i løpet av dagen, minimum 2-3 liter. Fordel maten ut over mange måltider, så du holder blodsukkeret stabilt. Det vil hindre deg i å overspise.

Sørg dessuten for at magetreningen du driver med er hard nok, enkle situps er ikke nok. Gjør øvelser du kan sette vekter på. Husk også å gjøre ryggbøyninger og ryggtrening slik at ryggen holder seg like sterk og smidig som magen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: