Mann trener styrke og hører på en podkast


© iStock

Fly av sted med en podkast

Gi den velbrukte spillelista en pause på den neste treningsturen, og sett i stedet på en motiverende podkast. Det er flust av inspirerende sendinger som kan gjøre selv den tyngste treningsøkta til en ren fornøyelse. Her er et lite utvalg.

11. januar 2018 av Hans W. Gottlieb

De beste podkastene til treningen

Sliter du med motivasjonen til å komme deg ut å trene i mørket, er en god podkast den perfekte treningskameraten. Tilbudet av podkaster innen alle tenkelige sjangre har eksplodert de siste par årene, så uansett om du mangler treningstips eller bare vil ha litt underholdning, er det lett å finne noe du liker.

Kombinasjonen av de ofte lange og dyptgående podkastene og lange og uforstyrrede treningsturer er ideell. Midt i en hektisk hverdag får du både mosjon og mulighet til å dykke ned i et spennende emne, en interessant debatt eller en fengende fortelling. Treningsminuttene i styrkelokalet eller på mørke og kalde veier vil suse av sted, og blir du først hektet på en podkast, vil du bare glede deg til å ta på treningstøyet og hodetelefonene og komme ut i kulda og mørket neste gang.

Så lett er det å hente podkaster til mobilen:

IOS

Apple har sin egen gratis og utmerkede podkastapp, som allerede ligger klar hvis du har en iPhone. Så det er bare å søke i vei!

Android

To gode podkastspillere til Android er Pocket Casts (32 kr) og Overcast (gratis). Pocket Casts finnes både til Android og IOS, noe som er smart hvis du for eksempel veksler mellom en Android-mobil og en iPad.

Vi anbefaler disse podkastene:

Sprekpodden

Utgis av Sprekpodden

Ny podkast i høst som skal inspirere og hjelpe nordmenn til å komme i bedre form. Journalistene Silje Dyregrov og Halvor Ekeland snakker om trening, kosthold og helse med gjester som ernæringsekspert Tine Sundfør og løpedronningen Ingrid Kristiansen. Interessant for erfarne mosjonister, men kanskje aller mest å hente for dem som vil ned i vekt eller begynne å løpe.

Uillustrert vitenskap

Utgis av Radio Revolt

Populærvitenskapelig sending laget av studenter i Trondheim. Her handler det om alt fra hvordan stress påvirker kroppen til genmodifisert mat og hvordan oppdage beboelige planeter. 

Outside Podcast

Utgis av Outside Magazine

Amerikansk podkast om vill­marks­­e­ven­tyr. Du kan for eksempel høre om Diana Nyad, en 64-åring som forsøker å svømme gjennom et av klodens mest hai­fylte farvann fra Florida til Cuba. I serien «Science of Survival» gjenskapes virkelige overlevelseshistorier om alt fra å møte jaguarer i jungelen til nesten å fryse i hjel i en snøstorm. Lydbildet får deg til å føle at du selv er med hele veien.

Løpetid

Utgis av F. Kollstad og A.M. Milan

Norsk podkast for alle som liker løping. Løpetrener Finn Kollstad og radiojournalisten Ana Margarita Milan følger en mosjonist mot maraton, og snakker om trening, skadeforebygging, og mye mer.

The Cycling Podcast

Utgis av Rapha

Her er fokuset på proffsykling med for eksempel transferrykter og analyser av vårklassikerne og hver enkelt etappe av Grand Tour-rittene. De har også The Cycling Podcast Féminin med nytt fra kvinnenes pro-felt. Sykkelradio for entusiastene.

Barbell Shrugged

Utgis av Barbell Shrugged

Populær podkast om fitness, styrketrening og crossfit. Her er det episoder om alt fra olympisk vektløfting og oppbygning av treningsprogrammer til detaljerte kostholdsplaner og profilintervjuer. 

Science of Ultra

Utgis av Shawn Bearden

Løpepodkast med fokus på ultraløp. Verten Shawn Bearden går i dybden på for eksempel biomekanikk og væs­ke­inntak og intervjuer spennende ultraløpere som Michael Wardian, som har løpt et maraton på hvert av de sju kontinentene på sju dager.

Iphone
Sett lyd på treningen

Tilbudet av podkaster har eksplodert de siste par årene.

© iStock

Ekstrempodden

Utgis av Frank Nilsen

Mentaltreneren Frank Nilsen snakker med eventyrere, fjellklatrere og idrettsutøvere som har evnen til å presse seg til det ytterste og viljen til å fortsette der andre gir opp. I løpet av podkastserien har han hatt lange samtaler med blant andre polfareren Børge Ousland, crossfitutøveren Kristin Holte og Torkjel Hurtig, som er den yngste nordmannen som har vært på toppen av Mount Everest.

Extra Kick – Run to The Top

Utgis av RunnersConnect

En gruppe løpeeksperter svarer på alle tenkelige spørsmål om løping. Her kan du få vite hvordan du får energi før tidlig morgentrening, hvordan du best kan bytte fra tradisjonelle til minimalistiske løpesko, eller hvor sakte du egentlig bør løpe på dine rolige langturer. Episodene er bare på 5–15 minutter, så du kan virkelig få mye info om løping i løpet av din egen løpetur.

TED Talks Health

Utgis av TED Conferences

Forskere og andre eksperter forteller om sine oppdagelser og forskning innen helse. Alt er velformidlet og en lettforståelig inngang til forskningens frontlinjer. Avsnittene er ofte korte, som regel 5–15 minutter, så på den samme treningsturen kan du både høre om den globale beredskapen mot dødelige virus, mulige løsninger på økt antibiotikaresistens og om hvorfor trening er hardere for noen mennesker enn andre.

The Rich Roll podCast

Utgis av Rich Roll Enterprises

Da den nå 51-årige Richard Roll fylte 40 år, bestemte han seg for å legge om livet sitt, og gikk fra å være sofagris til å bli ultratriatlet. Han har siden skrevet bøker og startet sin egen populære podkast, der han intervjuer trenere, OL-gullvinnere, elitesoldater, guruer og entreprenører om blant annet motivasjon, viljestyrke og målsetning. Det er veldig amerikansk, men med mange spennende personer og emner.

Psykolog-lunsj

Utgis av Tommy, Jonas og Jan-Ole

Siden 2013 har psykologene Thomas Mangerud, Jonas Vaag og Jan-Ole Hesselberg (kjent fra NRKs «Folkeopplysningen») gitt innsikt i interessante psykologiske fenomener og svart på spørsmål fra lytterne – uansett om det gjelder chilismerte, jernteppe eller effekten av plasseringen i søskenflokken.

Alle de andre:

Wodcast Podcast: For deg som ikke kan få nok av crossfit og funksjonell trening, er Wodcast et must.

Magness & Marcus – on coaching: Egentlig en podkast fra trenere til trenere, men med masse viten, kunnskap og råd om løp.

House of Run: Avslappet og pludrende løpepodkast med fokus på amerikanske idrettsutøvere.

The Tim Ferriss Show: Verten Tim Ferriss oppsøker verdens ledende eksperter innen trening, ernæring og mye annet for å få de beste rådene. Veldig amerikansk og ganske underholdende.

Food For Fitness: Med solid blikk på vitenskapen på området dreier podkasten seg om treningsuniverset – alt fra sannheten om kolesterol til proteiner og søvnrytme. 

Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: