Forskning: Du trener bedre med musikk

Forskere har funnet ut at du yter mer når du trener med musikk i ørene - og det gjelder både løping, sykling og styrketrening.

19. desember 2017 av Jesper U. Larsen

Hodetelefoner er blitt standardutstyr for mosjonister - både på løpestiene og treningssenteret. Musikk i ørene gjør nemlig mer for deg enn bare å underholde. I de senere årene er det gjort en rekke studier som har undersøkt effekten av musikk på fysisk prestasjon, og resultatene er så overbevisende at forskerne kaller musikk en slags lovlig doping. 

Boost utholdenheten

I et forsøk ved Brunel University i London satte de deltakerne til å trene på tredemølla helt til utmattelse med henholdsvis motiverende musikk, nøytral musikk og uten musikk. 

Det viste seg at musikk forbedret utholdenheten markant, og musikken som ble kategorisert som motiverende var spesielt effektiv. Den ga 15 prosent økning i utholdenheten hos deltakerne i forhold til trening uten musikk.


>> Få det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. Du sparer hele 887 kr. Les mer her. << 

Kjør lenger på literen

Musik kan også gjøre at du blir bedre til å utnytte den energien du har til rådighet. I en newzealandsk stuide fra 2012 skulle deltakerne sykle på en trimsykkel med en intensitet på 60 prosent av makspuls. Når de syklet til musikk som var synkronisert til bevegelsene, viste forsøket at de brukte 7,4 prosent mindre oksygen

Løft med ekstra krefter

Innenfor styrketrening har forskerne sett at musikk gir en betydelig økning i styrkeutholdenheten - antall repetisjoner du er i stand til å ta med en gitt vekt - men det endrer ikke på dem maksimale vekten du klarer å løfte. 

Det tyder på at musikken kan motivere deg til å pumpe ut et par ekstra repetisjoner i hvert sett. 

Gi treningen et boost!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en helt suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design og har både super lyd, perfekt passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Headsettet er også svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og du kan kontrollere musikken eller besvare anrop uten å ta telefonen opp av lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med fire numre av Aktiv Trening for KUN 179, 50 (+39,50 kr i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall.

Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet.


Les også

Hva irriterer deg mest på treningssenteret?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: