Slik finner du den perfekte løpemusikken

Riktig løpemusikk kan bety mye for treningen, men det er ikke uten betydning hva du velger å høre på. Her ser du hvordan du finner den musikken som passer for deg.

24. desember 2017 av Jesper U. Larsen

Forskning viser at musikk kan få deg til å prestere bedre på løpeturen. Det er imidlertid ikke uten betydning hva du lytter til hvis du vil høste de gode effektene. 

Først og fremst er det viktig å velge saner med en god rytme og rask beat. Derfor bør du interessere deg litt for musikkens BPM (beats per minute) - på norsk antall taktslag. 

Tell skrittene dine

Hvis musikken bare skal brukes som soundtrack til hele løpeturen, så er sanger med 120-134 BPM egnet til løping i moderat tempo, mens 135-150 BPM passer til intensiv løping. Skal løpestegene synkroniseres med musikken for å holde en bestemt fart, ligger det optimale antall slag i takta innenfor 150-180 BPM. 

Du kan gå grundig til verks og telle skrittene dine, for å finne ut hvor mange ganger du setter foten i bakken per minutt under for eksempel rolig løping, tempoløp og intervaller. Deretter finner du sanger med det samme antall BPM. 

Det finnes mange apper og nettsider som hjelper deg med å sette sammen en spilleliste på bakgrunn av BPM, for eksempel jog.fm. En annen løsning er Spotify Running, som automatisk måler løpetempoet ditt, og spiller musikk med et passende antall slag i minuttet. 


Velg med hjertet

BPM er imidlertid ikke alt. Gode løpesanger kan også ha andre kvaliteter - som god energi eller et budskap som gir deg ekstra vilje og fart på løpeskoene - selv om BPM-en ikke er perfekt for løpetempoet. 

Derfor bør du alltid velge musikk du liker og som du forbinder med positive opplevelser. 

Gi treningen et boost!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma. 


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Hva irriterer deg mest på treningssenteret?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: