Cookies- og Brukervilkår
Adidas Energy Boost - løpesko - anmeldelse

Produktinfo:

Nyskapende løpesko med spesiell "Boost"-såle, torsjonsplate og fleksibel overdel. Vekt: 273 gram (str. 43).

Nyskapende og overraskende løpesko

Med løfter om effektiv tilbakeføring av energi og hittil ukjent komfort er det skapt enorme forventninger til Adidas Energy Boost. Og skoen lever langt på vei opp til de fagre løftene.

  • Aktiv Trening nr. 6, 2013
Adidas Energy Boost

6 stjerner, seks, til anmeldelser,  174x24

Funksjon:
Dempingen er bokstavelig talt i en klasse for seg.

Passform:
Den smidige overdelen gjør at passformen sitter som et skudd.

God til prisen:
Prisen er på nivå med andre løpesko.

Konklusjon:
Det er i overkant å snakke om en revolusjon. Men den nye Boost-sålen er ikke langt unna, med sin suverene støtdemping. I samspill med en gjennomtenkt overdel og skoens lave vekt resulterer det i en særdeles attraktiv løpesko for raske turer på asfalt.

Pris: 1700 kr

www.loplabbet.no

Det har vært voldsomt mye oppstyr rundt de nye løpeskoene fra Adidas. Skoen er det tyske selskapets første prøveballong i et løpefremstøt som etter sigende skal kunne revolusjonere løpingen.

Selve nyheten er et nytt materiale i mellomsålen, som i likhet med en fjær skal sende energien fra nedslaget tilbake til foten under frasparket.

Det løftet har vi hørt til det kjedsommelige fra all verdens produsenter, og vi har blitt like skuffet hver gang. Likevel gjøres skepsisen til skamme når det gjelder Adidas Boost.

Det er selvfølgelig en overdrivelse å hevde at man nærmest flyr av gårde uten å bruke energi, men ikke desto mindre er den nye mellomsålen et mesterverk.

Adidas har tatt i bruk en ny type skum, eller rettere sagt; de har funnet en ny metode for å bruke den TPU-plasten som normalt bare brukes til avstiving av mellomsålen.

I Boost-sålen er TPUen fordelt som en mengde små skumgummikuler. Mellomsålen ser ut som en isoporplate, men fungerer forbløffende godt. Selv om den ikke er tykkere enn på andre løpesko, leverer den en helt suveren støtdemping.

Samtidig er materialet ufølsomt overfor temperaturendringer. Dermed er den like komfortabel under grisekald vinterløping som i ekstrem sommervarme.

Resultatet av mellomsålens fabelaktige egenskaper er at beina føles mindre slitne etter løpeturen enn når vi løp den samme turen i våre vanlige løpesko. Det er godt nytt for skadeforebygging og restitusjon.

Det helt magiske ved Adidas- sålen er at den særdeles myke fjæringen fungerer uten at skoen føles svampete eller at den suger energi under landing. Kanskje det likevel er noe i påstanden om at den gir energi tilbake?

Vi kan i hvert fall konstatere at Adidas har klart å lage en fantastisk støtabsorberende sko som likevel føles lett og har god respons. Dermed får du det beste fra to verdener.

Et ekstra pluss er at TPU-mellomsålen har forholdsvis lang levetid, og dermed har du formidabel støtdemping i hele skoens levetid. Også komforten er av høyeste klasse, og det skyldes to ting.

Den ene er materialet i overdelen. Det er laget i et supertøyelig materiale som kalles Techfit, som smyger seg behagelig rundt foten støttet av innlagte bånd. Det gjør at fot og sko nærmest smelter sammen og gir en følelse av å løpe med ekstremt komfortable sneakers.

Samtidig gjør den gode passformen og den tettsittende overdelen at skosålen trekkes godt opp under foten. Det sørger for suveren kontakt mellom foten og underlaget, til tross for den silkemyke støtdempingen.

Det er sjelden vi blir oppriktig overrasket over en ny sko, men det ble vi over Adidas Energy Boost.

3 gode detaljer
Boost-såle: Sålen består av en masse tettpakkede skumkuler som klarer å absorbere kreftene fra landingen, uten å stjele krefter fra frasparket.

Torsjon: En kile mellom hælen og forfoten gjør skoene så stabile at også løpere med tendens til lett overpronasjon trives.

Techfit-overdel: Overdelen er fremstilt i et ekstremt smidig materiale som smyger seg rundt foten og gir en suveren kontakt mellom fot og sko.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
12 ting du ikke visste om løpesko

12 ting du ikke visste om løpesko

Løpesko |

Uansett hvor mye du vet om løpesko, så ...

Les mer
Hvilke løpesko bør du ha?

Hvilke løpesko bør du ha?

Joggesko |

TEST: Hvilket utvalg av løpesko du bør ...

Les mer
TEST: De beste løpeskoene

TEST: De beste løpeskoene

løpesko |

Vi har testet 18 av sesongens nye ...

Les mer
Løpesko for tungvektere

Løpesko for tungvektere

Joggesko |

Løpesko med imponerende støtdemping for ...

Anmeldelse av Puma Vectana
Lett og stabil løpesko

Lett og stabil løpesko

Joggesko |

En glimrende lettvekter fra Mizuno som ...

Les mer
Nyeste
12 ting du ikke visste om løpesko

12 ting du ikke visste om løpesko

Løpesko |

Uansett hvor mye du vet om løpesko, så ...

Les mer
Kan jeg gå i løpeskoene?

Kan jeg gå i løpeskoene?

Joggesko |

Er det lurt å gå i løpeskoene - eller ...

Les mer
Blir jeg raskere av lette sko?

Blir jeg raskere av lette sko?

Joggesko |

Skal du løpe mosjonsløp bør du vurdere ...

Les mer
Raske sko til mosjonsløp

Raske sko til mosjonsløp

Joggesko |

Et par lettvektsko gir løpeglede. De ...

Les mer
Nike er klar med ny Free-modell

Nike er klar med ny Free-modell

Joggesko |

Nike har nå lansert en ny, lekker ...

Les mer