Cookies- og Brukervilkår
Kjøpeguide: Slik velger du løpetrøye

Kjøpeguide: Slik velger du løpetrøye

Sportsbutikkene har hele vegger fulle av løpetrøyer, og det kan være vanskelig å finne den mest optimale. Vi gjør det lett for deg og har valgt ut de syv viktigste funksjonene.

  • Av Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer
Utstyrstips

Mange tror kanskje at en T-trøye for løping er som alle andre T-trøyer. Slik er det ikke. Tror du oss fortsatt ikke, vil du gjøre det etter noen minutter i en av sommerens nye modeller.

Se hva du bør passe på når du skal kjøpe ny løpetrøye.

Halsutringningen
Den runde halsen er den vanligste. Man ser ikke like ofte den luftigere V-utskjæringen. Men viktigere enn snittet er en avstiving i nakken som gjør at T-trøyen hviler i riktig posisjon på skuldrene når du løper.

Elastisitet
Elastisk materiale gir best bevegelsesfrihet. Det gjelder først og fremst for tettsittende modeller, men også en løs T-trøye er mest behagelig hvis stoffet er fleksibelt.

Nettingpaneler
Netting i armhulene og ryggen gir svetten mulighet til å slippe ut gjennom stoffet. Det er uvurderlig på intensive treningsturer, der svetten har lett for å sile i strie strømmer. Det er likevel en ulempe at nettingen ikke beskytter mot uv-stråler fra solen på en varm sommerdag.

Glidelås
Med glidelås i brystet kan du åpne T-trøyen. Det gir ekstra ventilasjon, og det er kjærkomment på varme dager.

Reflekser
Trener du sent på kvelden eller før solen står opp, er det smart å tenke på om plagget er utstyrt med reflekser. De er best plassert når du er synlig fra alle vinkler.

Lommer
En liten lomme til nøkler, musikk eller gelé kan være kjekt å ha. Men fordi det tynger T-trøyen å ha noe i lommen, er ikke dette en avgjørende detalj.

Løst eller tett
En tettsittende passform gir som regel best svettetransport og god bevegelsesfrihet, mens en løs T-trøye gir mye ventilasjon og lar vinden kjøle huden.

Mer om samme emne

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Vinterløp |

Snø, kulde og kald vind stiller ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stor test av løpejakker og -vester

ExclusiveExclusiveStor test av løpejakker og -vester

Løpejakker og -vester |

En god løpejakke eller løpevest som ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Test av sesongens nye løpeshorts

ExclusiveExclusiveTest av sesongens nye løpeshorts

Løpeshorts |

En ny løpeshorts kan være en sann ...

Les mer
Klær for regn og vind

Klær for regn og vind

Løpeklær |

Det kan være en utfordring å kle seg ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Test av løpetrøyer

ExclusiveExclusiveTest av løpetrøyer

Kun for abonnenter |

Skal sommerens garderobe utvides med et ...

Les mer
Nyeste
Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Vinterløp |

Snø, kulde og kald vind stiller ...

Les mer
Hold kulden ute med en ekte testvinner

Hold kulden ute med en ekte testvinner

Løpevest |

Få treningsvesten som imponerte ...

Les mer
Kle deg riktig på løpeturen

Kle deg riktig på løpeturen

Løpeklær |

Det er en svett fornøyelse å løpe i ...

Les mer
Slik velger du løpetrøye

Slik velger du løpetrøye

Utstyrstips |

En løpe T-trøye er ikke bare en løpe ...

Les mer
Forskere: Derfor stinker treningstøyet

Forskere: Derfor stinker treningstøyet

SVETTE |

Lukter treningsklærne gammel hest selv ...

Les mer