Cookies- og Brukervilkår
Løpejakker og løpevester: Stor test av løpejakker og løpevester 2014

De beste jakkene og vestene til løping

Når vinden tiltar i styrke og temperaturen faller utover høsten, trenger du en vindavvisende vest eller jakke når du skal ut og løpe. Se våre testvinnere, og finn den jakken eller vesten som dekker nettopp ditt behov.

  • Av Martin Kreutzer.
  • Aktiv Trening nr. 9, 2014
  • Foto: Craft.
Stor test

Den riktige vindjakken eller -vesten kan gjøre underverker når vind og kulde tiltar utover høsten. Vi har testet 18 av sesongens beste modeller for løping og annen trening. Også i år viste plaggene seg å være både lette og komprimerbare, slik at det er lett å ta dem av og på etter behov.

Se hele den store testen av løpejakker og løpevester

Logg inn her, og les hele den store testen av 18 jakker og vester til løpeturen.

Last ned filen her.

Slik tester Aktiv Trening

Vår oppgave er å gjøre alt det du ikke kan gjøre når du står og prøver de ulike plaggene i butikken. Vi veier dem, prøver ut funksjonelle detaljer i praksis og bruker og tester dem under betingelser også du kommer til å utsette dem for. Alle testerne har mange års løpeerfaring. Denne gangen har de hatt spesielt fokus på vindavvisningen, som er så viktig når man trenger beskyttelse mot den kalde sensommer- og høstvinden. Et annet viktig punkt, som har vår fulle oppmerksomhet, er pusteegenskapene og hvordan man opplever komforten på lange treningsturer.

Vi er oppmerksomme på at mange mosjonister også bruker treningstøyet i andre sammenhenger enn til rene treningsformål. Det gjelder spesielt vindtette ytterlag, som man like gjerne kan bruke når man sykler til og fra jobb, på terrengsykkelen og så videre. Alle ytterplaggene er ikke like godt egnet til alt. Derfor markerer vi ved hvert produkt om plagget også egner seg til annet enn løpetrening.

TESTKRITERIER
Vi har testet jakkene og vestene ut fra følgende kriterier:

  • Passform: Både jakker og vester skal sitte behagelig på kroppen og tillate full bevegelsesfrihet. De må heller ikke flagre for mye.
  • Vindtetthet: Det sier seg selv at plaggene må være vindtette. Det er akseptabelt at graden varierer en del, men de må oppfylle et visst minimum.
  • Pusteegenskaper: Er modellen altfor tett i stoffet, utvikler den seg raskt til en svettedrivende kokong. Gode ventilasjonsløsninger og en vellykket materialkombinasjon spiller en helt avgjørende rolle for bruksopplevelsen.
  • Vekt: Lette og sammenleggbare vindjakker og -vester er enkle å ta av og stikke i bukselinningen. Det er også behagelig når jakken hviler fjærlett på kroppen under bruk. Men det en hårfin balanse, fordi man hele tiden må veie minimalismen opp mot funksjonaliteten.

VALUTA FOR PENGENE
Alle produktene er vurdert i forhold til hva man må betale for dem, altså hvor god sammenheng det er mellom produkt og pris. Vi oppgir gjennomsnittspriser. Det betyr at du kan finne lavere priser i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING
Den endelige karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesielt fokus på de forskjellige testkriteriene.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stor test av løpejakker og -vester

ExclusiveExclusiveStor test av løpejakker og -vester

Løpejakker og -vester |

En god løpejakke eller løpevest som ...

Les mer
Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Vinterløp |

Snø, kulde og kald vind stiller ...

Les mer
Klassisk vintertights

Klassisk vintertights

Løpetights |

Så sant det ikke er sprengkaldt ...

Les mer
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Vinterens beste hansker og luer

ExclusiveExclusiveVinterens beste hansker og luer

Stortest |

Skal du trene i vinter, må du ha et par ...

Les mer
Avslappet, men svett løpetrøye

Avslappet, men svett løpetrøye

Løpeklær |

Salomon Park Tee er en behagelig ...

Les mer
Nyeste
Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Vinterløp |

Snø, kulde og kald vind stiller ...

Les mer
Hold kulden ute med en ekte testvinner

Hold kulden ute med en ekte testvinner

Løpevest |

Få treningsvesten som imponerte ...

Les mer
Kle deg riktig på løpeturen

Kle deg riktig på løpeturen

Løpeklær |

Det er en svett fornøyelse å løpe i ...

Les mer
Slik velger du løpetrøye

Slik velger du løpetrøye

Utstyrstips |

En løpe T-trøye er ikke bare en løpe ...

Les mer
Forskere: Derfor stinker treningstøyet

Forskere: Derfor stinker treningstøyet

SVETTE |

Lukter treningsklærne gammel hest selv ...

Les mer