Cookies- og Brukervilkår
T-trøyer for løping: Stor test av T-trøyer for løping 2014

Her er sommerens beste T-trøyer for løping

En T-trøye er ikke bare en T-trøye. Det er helt klart etter at vi har testet 19 av sommerens nye T-trøyer for løping. Se vinnerne, og finn din favoritt blant mange forskjellige modeller.

  • Av Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer
  • Aktiv Trening nr. 7, 2014
Stor test

Ingenting inspirerer til en rask løpetur som lyse og milde norske sommerkvelder. Derfor har vi testet 19 forskjellige T-trøyer for løping for å finne sommerens beste løpetrøye.

I testen har vi benyttet et panel av erfarne løpere. Vi har testet under varme og kjøligere forhold, og vi har vudert trøyene både under raske intervaller og roligere langturer.

Imponerende testfelt
Sammenlignet med tidligere år er det flere detaljer og nye, spennende funksjoner i sommerens T-trøyer. I tillegg ser vi også at motebildet gjenspeiles i T-trøyene, hvorav flere har et avslappet utseende. Om det faktisk fungerer, kan de lese mer om i testen, som er delt inn i lang- og kortermede modeller.

Les hele den store testen av T-trøyer for løping

Klikk her, og les hele testen av sommerens nye løpetrøyer.

Last ned filen her.

Slik tester Aktiv Trening

Vi har kastet oss over sommerens nye løpetrøyer og utsatt dem for en grundig test. Vi har lagt størst vekt på graden av komfort under intens og svettedrivende trening. Deretter sjekket vi om plagget sitter godt på kroppen og flytter svetten effektivt, og om det finnes detaljer som hever funksjonaliteten over gjennomsnittet.

Alle T-trøyene er testet av flere erfarne løpere som har deltatt i utallige tester gjennom flere år. Deltakerne i testpanelet har varierende kroppsfasong, både i høyden og bredden. Det gir oss en unik bredde når vi vurderer løpetrøyene. Bruksopplevelsen, på samme måte som med mye annet løpeutstyr, varierer i vesentlig grad med kroppsfasongen, størrelsen og referansegrunnlaget til hver enkelt løper.

TESTKRITERIER
Vi har basert oss på følgende kriterier:

  • Kvalitet og design: Hvordan er bearbeiding og materialvalg? Gir plagget inntrykk av å være godt laget og med høy kvalitet, eller virker det billig når man ser og tar på det?
  • Passform og komfort: Hvordan opplever vi passformen og komforten? T-trøyen skal sitte korrekt på overkroppen, også når man spurter og er gjennomvåt av svette. Plasseringen av sømmene har stor betydning for komforten, ikke minst hvis de er uheldig plassert under armene eller er lagt over skuldrene på en slik måte at de gnager seg inn i huden de gangene man bruker ryggsekk når man løper.
  • Funksjonelle detaljer: Synlige reflekser, glidelåser, avstivet krage, strategisk plasserte lommer og andre detaljer kan gi et bedre helhetsinntrykk, men bare hvis de er fornuftig utført og gjør løpetrøyen bedre å bruke. En overflødig eller dårlig utført detalj skader mer enn den gagner.

VALUTA FOR PENGENE
Alle produktene er vurdert i forhold til hva du må betale for dem – altså hvor god sammenheng det er mellom produktet og prisen. Vi oppgir veiledende priser: Det betyr at du kan finne billigere modeller i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING
Den endelige karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med særlig fokus på de forskjellige testkriteriene.

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Stor test av løpejakker og -vester

ExclusiveExclusiveStor test av løpejakker og -vester

Løpejakker og -vester |

En god løpejakke eller løpevest som ...

Les mer
Kroppsnær opplevelse

Kroppsnær opplevelse

Løpetrøye |

Trøyen fra Salomon er mer enn en trøye. ...

Les mer
Vest i luksusklassen

Vest i luksusklassen

Løpevest |

Vil du betale for det ypperste, er ...

Anmeldelse av Gore X-run Ultra
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-hvid-at_23.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtrening.com/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus-orange-at_24.png" alt="Exclusive" title="Exclusive" width="30" height="30" class="default"/></span>Vinterens beste hansker og luer

ExclusiveExclusiveVinterens beste hansker og luer

Stortest |

Skal du trene i vinter, må du ha et par ...

Les mer
Klær for kaldt vær

Klær for kaldt vær

Løpeklær |

Ikke la deg stoppe av kulde og snø. Her ...

Klær for kaldt vær: Ved løping
Nyeste
Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Nyt løpeturen i vinter – kle deg smart

Vinterløp |

Snø, kulde og kald vind stiller ...

Les mer
Hold kulden ute med en ekte testvinner

Hold kulden ute med en ekte testvinner

Løpevest |

Få treningsvesten som imponerte ...

Les mer
Kle deg riktig på løpeturen

Kle deg riktig på løpeturen

Løpeklær |

Det er en svett fornøyelse å løpe i ...

Les mer
Slik velger du løpetrøye

Slik velger du løpetrøye

Utstyrstips |

En løpe T-trøye er ikke bare en løpe ...

Les mer
Forskere: Derfor stinker treningstøyet

Forskere: Derfor stinker treningstøyet

SVETTE |

Lukter treningsklærne gammel hest selv ...

Les mer
Sterk chili con carne

Oppskrift | Sterk chili con carne