Kjøpeguide: Høretelefoner til trening

Lyd i ørene kan løfte treningsopplevelsen. Men det krever at du velger det riktige headsettet. Sjekk hva du bør være oppmerksom på når du velger høretelefoner til treningen.

8. januar 2018 av Lasse Lyhne

1. Ledninger eller trådløst?

For tre år siden ville vi sagt ledninger. Men med årene har de trådløse hodetelefonene gått gjennom en mindre revolusjon. De er blitt mindre, lyden er blitt bedre, rekkevidden lengre, forbindelsen mer stabil og prisen har gått betraktelig ned. I dag kan du få et velfungerende trådløst headsett for omkring 500 kr. Fordelene ved å velge trådløst er mange. Her er de tre største:

  • Du risikerer ikke å dra telefonen ut av lomma fordi du ved et uhell river tak i ledningen på løpeturen. 
  • Du kan ha telefonen i en veske i stedet for i en lomme. Det er fint når du gjør dynamiske øvelser som burpees eller ligger på en benk og gjør benkpress. 
  • Mer avanserte funksjoner. Du har som regel flere funksjoner å velge mellom på et trådløst headsett enn på et med ledninger. 

2. I, på eller over?

Det finnes stort sett tre typer hodetelefoner å velge mellom In-ear, som sitter som små propper i ørene, on-ear, der to puter sitter på ørene og en bøyle går over hodet og over-ear, der store kopper omslutter hele øret. In-ear er definitivt de mest allsidige. De kan brukes til løping, sykling og fitness-trening. Du kan imidlertid få treningsvennlige versjoner av de andre typene også, hvis du ikke er så glad i å ha noe inni ørene. 


>> Få det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. Du sparer hele 887 kr. Les mer her. <<


3. Passformen

Passformen er nok det viktigste når vi snakker om høretelefoner til trening. Den blir for alvor utfordret på en svettedryppende løpetur, der kombinasjonen av humper og svette kan få proppene til å skli ut av ørene. Velg gjerne et sett med flere ulike propper, slik at du får perfekt passform. Vær oppmerkspm på at det fint går an å bruke en type propp i det ene øret og en annen i det andre. 

4. Bøyle eller ikke?

Noen headsett har en bøyle som går over øret. Det gjør at de sitter bedre, men den kan også sjenere - spesielt hvis du bruker briller. 

5. Betjening

Det er fint å kunne justere volumet, bytte låt eller svare på et anrop uten å måtte fiske opp telefonen fra lomma. Velg derfor et headsett med en velplassert fjernbetjening med gode knapper som du kan føle deg frem til med fingrene.

6. Lyden

Er du en fenischmecker, betyr selvsagt lydkvaliteten mye. Trener du i et støyende treningssenter eller løper på en trafikkert vei, er det nesten viktigere at headsettet kan spille høyt nok til å overdøye støyen. Vær for øvrig oppmerksom på at passformen betyr mye for lydopplevelsen. Den blir utrolig mye bedre hvis du kan stappe proppene helt inn i ørene. Det betyr også at du ikke kan høre noe annet. 

7. Svette og vanntetthet

Velg et headsett som tåler svette og en regnbyge. Begge deler er nemlig vanskelig å unngå når du trener. 

Gi treningen et boost!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Hva irriterer deg mest på treningssenteret?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: