Cookies- og Brukervilkår
Salomon Adv. Skin S-Lab Hydro 12 - ryggsekk - anmeldelse

Produktinfo:

12-liters løperyggsekk med to drikkeflasker. Integrert nødfløyte og overlevelsesfolie. Vekt: 454 g (inkl. flasker). Tre størrelser.

Ryggsekk med formidabel passform

Salomon setter nye standarder for hva en ryggsekk kan by på og duger til. Prisen er høy, men passform og funksjonalitet er i særklasse.

  • Aktiv Trening nr. 9, 2013
Salomon Adv. Skin S-Lab Hydro 12

4,5 stjerner, fire en halv, til anmeldelser, 174x24

Funksjon: Gjennomtenkt og gjennomført til minste detalj.

Passform: Gode stropper og anatomisk snitt gir perfekt passform.

God til prisen: Dyr, særlig med tanke på kvaliteten på spenner og stropper.

Konklusjon: En meget gjennomført ryggsekk med mengder av detaljer og en formidabel passform. Særlig sistnevnte gjør at ryggsekken også egner seg til terrengsykling, hiking eller kresne pendlere. Den har likevel ikke plass til en laptop, så tenk gjennom hva du trenger.

Pris: 1700 kr
www.salomon.com

Salomons nye høyprofilerte S-Lab-ryggsekk er ikke noe masseprodukt. Sekken er beregnet på ultraløpere og har også en prislapp som ligger langt over det man må gi for vanlige ryggsekker til pendling og trening.

Men S-Lab-sekken briljerer med så mange detaljer og så god funksjonalitet at du ikke på noen måte behøver å være ekstremløper for å bli vilt begeistret. Den fungerer også glimrende til pendling, på terrengsykkelturen eller i kajakken. Og begeistringen er der med det samme. Ryggsekken har nemlig en overflod av detaljer, men virker likevel minimalistisk. Sammenlignet med forgjengeren er alle tunge glidelåser og harde plastdingser fjernet. Det sparer en masse vekt og gir både lavere vekt og et enklere helhetsinntrykk.

Vekten spiller likevel liten rolle hvis passform og funksjon ikke holder mål. Men her merkes det tydelig at Salomon har brukt sine eliteløpere i utviklingen, og alt fungerer. Mest påfallende er komforten når man løper med et par kilos oppakning i rommene. Ryggsekken ligger nemlig mykt og behagelig rundt overkroppen. Selv med fulle drikkeflasker, vindjakke, barer, mobiltelefon og diverse andre småting i de mange rommene og lommene er det ingenting som er i veien. En vesentlig årsak til den gode komforten er den anatomisk optimale passformen som gjør at ryggsekkens primære kontaktflate befinner seg på kroppens skjelettpunkter. Det gjør at man nesten ikke kjenner at man har sekken på ryggen.

En annen super detalj er rommenes evne til å svelge unna både små og store ting. Elastisk materiale holder nemlig innmaten på plass og undertrykker all tendens til at sekken ikke holder seg i ro. I motsetning til forgjengeren er det ikke noen væskeblære i sekken (kan monteres), men væskeforsyningen er flyttet over til to store, myke flasker i lommer på fronten. Plasseringen gir en god vektfordeling og gjør det utrolig lett å ha kontroll over væskeinntaket, få påfyll ved behov og ikke minst å drikke fra den velfungerende tuten. Vi har tidligere testet mindre versjoner av flaskene, og den positive opplevelsen er nøyaktig den samme med disse halvlitersflaskene.

Som seg hør og bør i en ryggsekk for langdistanseløp, er det lommer for gel; det finnes en nødfløyte og sågar en overlevelsesfolie. Den beste detaljen er likevel de to stikklommene på ryggen – helt som lommene på en sykkeltrøye, og de fungerer like intuitivt – genialt til et par hansker eller en lue. Kan du forsvare prisen på 1700 kr, får du en utsøkt ryggsekk som kanskje er i flotteste laget til pendling, men som vil gjøre deg glad hver gang du tar den på.

3 skarpe detaljer

Stropp Det er ingen magestropp som hindrer pusten. De to V-formede stroppene over brystet holder ryggsekken perfekt på plass.

Fleks Hele ryggsekken er enormt elastisk. Det gjør at den smyger seg rundt overkroppen og gir suveren bærekomfort.

Skrålommer Selv under løping er det en enkel sak å bruke de redesignede lommene i siden og på ryggen. Perfekt hvis du skal legge vekk noe.

Mer om samme emne

NYHETSBREV

Få gratis nyhetsbrev med masse tips om trening.

Mest leste
Svettetrøye med fast muskelgrep

Svettetrøye med fast muskelgrep

Treningsklær |

Er du klar for en tett omfavnelse, er ...

Anmeldelse av Adidas Techfit Seamless trøye
Hva er en hard skalljakke?

Hva er en hard skalljakke?

Spør oss |

En hard skalljakke er en vind- og ...

Les mer
Funksjonell og varm

Funksjonell og varm

Treningsklær |

Salomons kombinerte lue og hals er en ...

Anmeldelse av Salomon Momentum Tube
Lett og lekkert

Lett og lekkert

Treningsklær |

Det er en ren fornøyelse å ta på seg ...

Anmeldelse av Haglöfs Endo Pant
God treningstrøye i kulden

God treningstrøye i kulden

Treningsklær |

Mykt, fleksibelt materiale og en ...

Anmeldelse av Salomon Fleet II LS ½ Zip Tee
Nyeste
Overraskende god nyhet

Overraskende god nyhet

Treningsklær |

Craft er i en klasse for seg når det ...

Les mer
Supre til crossfit

Supre til crossfit

Treningsklær |

Reebok setter inn støtet med disse ...

Les mer
Aktiv vinterjakke

Aktiv vinterjakke

Treningsklær |

Her er resultatet av Salomons samarbeid ...

Les mer
Detaljerik luksustrøye

Detaljerik luksustrøye

Treningsklær |

Trøyen fra Salomon er perfekt som ...

Les mer
Minimalistisk superdunjakke

Minimalistisk superdunjakke

Treningsklær |

Vi har testet denne luksusdunjakken fra ...

Les mer
Sterk chili con carne

Oppskrift | Sterk chili con carne