To kvinner i løpeklær i snødekt landskap

Slik kler du deg til vinterens løpeturer

Bruk det populære trelagsprinsippet når du kler deg til vinterens løpeturer. Her ser du hva du bør gjøre for ikke å fryse.

21. januar 2019

Det kan være en fantastisk opplevelse å løpe om vinteren - hvis du sørger for å velge riktig tøy å løpe i. Den optimale løpebekledningen holder deg tørr og varm, samtidig som du har gode muligheter for å regulere temperaturen. Det oppnår du best ved å kle deg etter det berømte trelagsprinsippet:

1. Det innerste laget...

... skal sitte tett inntil kroppen og skal holde deg tørr ved å transportere vekk svetten. Klassisk svetteundertøy er et opplagt valg, men hold deg unna bomull. Riktignok suger det svetten til seg, men bomull holder også på svetten og gjør deg klam, tung og kald. 

2. Mellomlaget...

... som også kalles det isolerende laget, skal gi varme, men likevel klare å transportere vekk svetten. En treningstrøye i ull eller polyester er et godt valg. Det er gjennom det isolerende laget du justerer hvor varmt du vil ha det. Ettersom vinteren skrider fram og temperaturene synker, kan du ta på et tykkere mellomlag. 

Få en flott treningstrøye fra Kari Traa sammen med 3 numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto). Her kan du lese mer om tilbudet.  

3. Det ytterste laget...

... skal beskytte mot vinden, og da er en tynn vindjakke super å bruke. Det trenger ikke være noe varme i det ytterste laget, så lenge det er vindtett. Det bør likevel være relativt pustende, ellers holder det på svetten som de innerste lagene har transportert vekk fra huden. 

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: