Tacks neo 2T Smart kan klappes sammen og gjemmes bort. Det lille stativet til forhjulet er stabilt og gjør at sykkelen står helt rett under sykling.

Avansert sykkelrulle for de kresne

Tacx Neo 2T Smart er en av markedets dyreste sykkelruller. Men med en god sykkelopplevelse og noen fancy funksjoner leverer den også langt på vei alt du trenger

10. desember 2019 av Lasse Lyhne


Markedet for sykkelruller har tatt et par solide sprang de siste årene.

80 prosent av sykkelrullene som selges i dag er såkalt smarte, og i tillegg til at de kan kobles til en datamaskin, kan de gjøre all verdens teknologiske krumspring for å simulere virkeligheten. Den utviklingen har spesielt skutt fart med Zwift – et online trenings
univers der man sykler mot andre sykkelryttere på virtuelle ruter. 


Grusveier og brostein

Tacx’ Neo 2T er et ypperlig eksempel på den trenden. Den avanserte sykkelrulla har innebygget vibrator, som etterligner følelsen av å sykle på brostein eller grus, samt downhill support, som gjør at sykkelen akselererer opp i fart når du sykler i nedoverbakke – uten at du tråkker hardere i pedalene. Det er helt greie funksjoner, men bærer også preg av å være noe man egentlig ikke ville betalt stort ekstra for.

Hva som heller rettferdiggjør den høye prisen på denne rulla, er kvaliteten. Dette er solide saker med et cirka 20 kilo tungt hjul, avansert magnetisk styring og skyhøy kvalitet på både materialer og utførelse. Den står stabilt, og forhjulsholderen virker også upåklagelig, selv når du står og tråkker. Oppsettet er veldig enkelt, og vi fikk forbindelse mellom rulle, mobil og datamaskin med en gang.Rask justering

Selve sykkelopplevelsen er også på topp. Det er litt fleksibilitet i rulla, så sykkelen fint kan jobbe sideveis når du sykler. Det bidrar til mer naturlig sykling. Det samme gjør det glidende tråkket, som er helt uten den hakkende følelsen man noen ganger kan få når man tråkker i gang en sykkelrulle. Motstanden justeres detaljert, og selv små endringer i de virtuelle stigningsprosentene merkes. Også ved lav belastning føles syklingen naturlig.

Rulla reagerer kjapt på akselerasjoner, slik at du kan sette i gang dine uimotståelige rykk fra feltet uten forsinkelse. Også ERG-modusen (der rulla holder en bestemt belastning) oppleves veldig jevn og nøyaktig.


Bråker lite

Rulla er en av de minst støyende modellene vi har prøvd, og det er nesten bare den vanlige lyden fra kjedet og kassetten du hører.

Neo 2T er forsynt med en avansert sensor, som måler watt og cycling dynamics i form av kadens og venstre-høyre-balanse. Vi har sammenlignet målingene herfra med dem fra Garmins Vector 3-pedaler, og forskjellene var på 0,5-1,0 prosent. Det må sies å være akseptabelt.


Pris

12.999 kr.


KONKLUSJON: En tvers igjennom flott sykkelrulle i høy kvalitet og som støyer lite. Den reagerer kjapt på akselerasjoner og alt i alt gir den en realistisk sykkelopplevelse.

+ Generelt kvalitetsinntrykk, oppsett, sykkelopplevelse, lite støy.

- Høy pris. Litt unødvendige underlagsfunksjonerLes også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: