Langløpernes favorittutstyr

Når du lever for å pushe egne grenser er design uten funksjon meningsløst. Da er det perfeksjon du trenger.

19. april 2018

Det magiske med langdistanseløping i terrenget er at du kan utfordre dine egne grenser, samtidig som du får en unik naturopplevelse.

Sammenlignet med klassiske arena-idretter eller organiserte konkurranser har du imidlertid ingen matstasjoner eller mulighet til å skifte utstyr underveis.

Skal du føle deg trygg på lange løpeturer i øde områder må du derfor kunne stole 100 prosent på utstyret.

Den gode nyheten er heldigvis at dagens utstyr blir stadig bedre, men i mylderet av alternativer blir selvsagt spørsmålet hvilket utstyr du skal velge. 

Av langdistanseløpere - for langdistanseløpere

Der de fleste konkurrentene har sin bakgrunn fra konkurranseidrett, har det kanadiske merket Arc´teryx alltid vært spesialister på utstyr for langdistanseløping i terrenget.

Tatt i betraktning av at de er omgitt av Canadas eventyrlige villmark, er ikke det så rart. Og den dag i dag blir alle Arc´teryx-produkter fortsatt gjenstand for nitidig testing av kravstore langdistanseløpere før de slippes for salg.

Det vises også på de ferdige produktene, der en designfilosofi på tidløse og minimalistiske produkter skinner tydelig igjennom.

LAGET FOR Å VÆRE: Arc´teryx eier alle sine fabrikker og har full kontroll over produksjonen. 

Norvan 14: Løpevesten du ikke merker

Alle som har prøvd å løpe med en vanlig sekk på ryggen vet hvor ubehagelig det kan være. En løpevest vil imidlertid gi en helt annen opplevelse, fordi den sitter så tett mot kroppen at ekstravekten ikke blir plagsom.

For kanadiske Arc´teryx var likevel ikke det nok, og resultatet er løpevesten Norvan 14.

Hydreringsvesten Norvan 14 har en passform som minner om løpetøy av god kvalitet. 

Det hurtigtørkende Warpknit-fabrikatet i kombinasjon med det fleksible mesh-mønsteret gjør at vesten puster selv om den sitter som limt til kroppen. På framsiden har du fire praktiske lommer, mens baksiden har et stort og helt vanntett rom på 12 liter slik at det blir enkelt å få med seg det du trenger til lange dagsetapper.

Som alltid fra Arc´teryx er selvsagt kompresjonssnorene enkle å betjene mens vesten er på, og aktive løpere vil raskt gjøre seg avhengig av den innebygde vannblæren på 2 liter. Siden vesten selvsagt har gått gjennom nitidige tester i terrenget er dette også en vest hvor drikketuten alltid vil holde seg på plass slik at den er enkel å få tak mens du løper.

"Først når utstyret fungerer kan du fokusere 100% på selve opplevelsen." - Josh Barringer.

Med Norvan 14 er ganske enkelt ingenting overlatt til tilfeldighetene, og med en klasseledende vekt på kun 415 gram blir den raskt et naturlig valg for alle som vil klare seg selv på store avstander.

LES MER OM LØPEVESTEN NORVAN 14 HER!

Norvan Long Distance sko

Skal du på langtur må du også ha sko som takler utfordringene du møter, og de helt nye Norvan LD (Long Distance) er skapt for å gi deg nødvendig støtte og grep uansett hvor du ferdes. 

Norvan LD fås til både kvinner og menn, og kommer i både vanlig- og GORE-TEX-versjon! 

Fellesnevneren er en Vibram Megagrip-såle som takler alle underlag, stabile sidevegger som holder foten godt ned i skoen så du slipper overtråkk, og ikke minst en såle som er laget for å beskytte foten din mot støt fra skarpe objekter.

Vekten starter på 260 gram for dame-modellen, mens herremodellen starter på 310 gram.

LES MER OM NORVAN LD HER!

Kanadisk kvalitet

Arc'teryx lager forøvrig ikke bare løpeutstyr, de lager også skallklær for deg som elsker å være ute i naturen. I 2016 ble de blant annet valgt til hovedleverandør for det norske politiet da de trengte nye skalljakker, softshelljakker, og isolasjonsjakker. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: