© istock

Personlig trener den største trenden

Eksperter har pekt ut de hotteste treningstrendene i 2020.

23. januar 2020 av Redaktionen

Den største treningstrenden

Nå er det slutt på å surre tilfeldig rundt på treningssenteret på egen hånd. Mosjonistene på treningssentrene vil i 2020 ha skreddersydde programmer og en motiverende trener ved siden av seg, tror ekspertene. 

De siste årene har antall mosjonister som bruker personlig trener (PT) eksplodert, og lite tyder på at toppen er nådd. I en ny undersøkelse ligger personlig trener som nummer 1 på lista over trendene ansatte i treningsbransjen over hele Europa tror mest på i det nye året. 

I tillegg til tradisjonell personlig trening, der man har PT-en helt for seg selv, ser også PT i små grupper ut til å bli en tendens. Den sniker seg helt inn på topp 5. I år er det 14. år på rad The American College of Sports Medicine har spurt tusenvis av treningseksperter over hele verden om forventningene til det kommende året, men det er første gang det offentliggjøres en egen europeisk liste. Det er noen klare forskjeller mellom Europa og resten av verden. På verdensbasis er det for andre år på rad såkalte wearables (for eksempel smartklokker, aktivitetsmålere og treningsklokker) som topper lista, mens denne trenden bare er nummer 18 i Europa.  

Topp 10 treningstrender i Europa 2020

1 Personlig trener 

2 Høyintens intervalltrening (HIIT) 

3 Kroppsvektstrening 

4 Funksjonell trening 

5 Personlig trening i små grupper 

6 Trening for vekttap 

7 Mosjon som medisin 

8 Helsetrening 

9 Boutique- treningssentre 

10 Sirkeltrening

Kilde: American College of Sports Medicine

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: