Ultralangt å løpe artikkel
© Aktiv Trening

Ultralangt å løpe

Få en sniktitt i vår artikkel om de knallharde ultraløpene og les vårt intervju med legendariske Lazarus Lake. Få hele artikkelen i det nye nummeret, som er ute nå.

9. august 2019 av Thure Kjær

Ultralangt å løpe

Han er ikke vanskelig å finne. Det er bare å følge svermen av nysgjerrige løpere som samler seg rundt den åpne campingvogna som står parkert midt på stevneplassen. 

De fniser, tar selfier og minner egentlig mest om en flokk tenåringer som er i ekstase over å møte sitt store idol. Men det er ikke noe som minner om en superstjerne ved den eldre, småkorpulente herren som er sentrum for fansens oppmerksomhet. 

Med digert skjegg, krøllete flannelskjorte og en glødende sneip mellom fingrene står han avslappet og stikker hånda vennlig fram mot alle som vil møte «legenden fra Netflix». 

For det er i høy grad strømmetjenestens dokumentarfilm «The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young» fra 2014 som har kastet den amerikanske løpsarrangøren Lazarus Lake fra ultra­sportens beskjedne lys og rett opp til løpeverdenens skarpe rampelys. 

Barkley Marathons ble arrangert for første gang i 1986, og løpet har etter hvert fått mytologisk status. Løpet betraktes av mange som det ultraløpet i verden som er aller vanskeligst å gjennomføre

Et løp uten målstrek

Lazarus forklarer at ideen med Backyard Ultra er å skape en utfordring der man ikke bare må ha de sterkeste beina for å vinne. Det krever også en mental styrke ut over det vanlige. 

Les mye mer om det knallharde Backyard Ultra-løpet i det nye nummeret av Aktiv Trening, der vi også har intervjuet legendariske Lazarus Lake, som  står bak løpet. 

Aktiv Trening nummer 8
© Aktiv Trening

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: