Velkommen til Aktiv Trening

Aktiv Trening hjelper deg i gang med å trene og gjør det gøy å komme i toppform.

3. januar 2014

Bladet Aktiv Trening hjelper deg med å komme i bedre form og sørger for at du får det maksimale ut av treningen din, enten du løper, trener styrke, sykler, svømmer eller er aktiv på andre måter.

Aktiv Trening ble utgitt for først gang i januar 2008 i Danmark, og oppnådde raskt status som landets største treningsblad for menn. I dag utgis bladet også i Norge og Sverige.

Aktiv Trening henvender seg både til nybegynneren som vil ha hjelp til å komme i gang med et aktivt liv, og til de mer erfarne som søker ekspertise om hvordan de får mer ut av treningen sin.

I redaksjonen tror vi på at det skal være gøy å leve aktivt og sunt. Vi driver selv med løping, terrengsykling, styrketrening og mye mer, og legger stor vekt på at treningen skal preges av begeistring, og ikke noe vi gjør av sur plikt. Denne innstillingen er en medvirkende årsak til Aktiv Trenings suksess. Hvis ikke man synes det er gøy å trene, slutter man – uansett hvor mye selvdisiplin man har.

Trening i et aktivt liv

Vi legger vekt på treningsformer man kan passe inn i en travel hverdag. I Aktiv Trening kan du derfor lese om hvordan du blir en raskere og bedre løper, hvordan du blir i stand til å sykle lengre på landeveissykkelen eller terrengsykkelen og hvordan du bruker vektstenger og håndvekter til å trene kroppen og styrke overarmene.

Aktiv Trening legger også vekt på å veilede i tilrettelegging av et sunt og næringsrikt kosthold - både for å ha nok energi til å trene og de rette byggeklossene til å bygge kroppen sterkere, men også for å unngå kiloene som kommer snikende med alderen. Sunt kosthold og trening er også to av de viktigste elementene når det gjelder å unngå livsstilssykdommer. I samarbeid med dyktige eksperter gir Aktiv Trening deg råd om hvilke andre skritt man kan ta for å slippe unna blodpropper, hjerte-karsykdommer og lignende.

Massevis av utstyr og gadgets

Mange menn elsker utstyr, dingser og duppeditter. Derfor legger Aktiv Trening stor vekt på utstyrselementet i de forskjellige treningsformene, og streber etter å være først ute med anmeldelser av nye GPS-klokker, sykkelcomputere og annet high-tech treningsutstyr. På den måten kan være sikker på at du bruker pengene dine best mulig når du kjøper utstyr.

I hvert nummer er det en stor test hvor vi for eksempel tester løpe-T-skjorter, sportsbriller, løpejakker eller annet utstyr som forbedrer treningsopplevelsen. To ganger i året gjennomtester vi alle de nye løpeskoene. Et stort testpanel med eliteløpere sørger for at skoene blir testet grundig. Det blir blant annet løpt omtrent hundre kilometer i hver sko før de bedømmes.

Aktiv Trening utgis 12 ganger i året i Danmark, Norge og Sverige.

Niels Christian Thalund
Chefredaktør

Kontakt redaksjonen på Aktiv Træning på:
[email protected]

I hvert nummer besvarer dyktige eksperter innen trening, kosthold og sykdomsforebygging lesernes spørsmål i Aktiv Trenings store spørrespalte. Vil du stille vårt ekspertpanel et spørsmål, skriv til:
[email protected]

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: