Kvinne på vekt
© iStock

5 ganger så effektivt vekttap

Visualisering kan være et effektivt verktøy for å hjelpe overvektige med å slanke seg. Les hvordan du gjør det.

13. februar 2019 av Redaktionen

Ny teknikk

Ved hjelp av en ny visualiseringsteknikk kalt Functional Imagery Training (FIT) har det i et forsøk lyktes en gruppe overvektige å slanke seg fem ganger mer enn en tilsvarende gruppe som mottok vanlig taleterapi, Motivational Interviewing (MI). Med FIT-visualiseringsteknikken lærer den overvektige å bruke mul ti sen so risk visualisering til å fo re stil le seg selv i en slankere utgave. 

Det handler om å forestille seg nøyaktig hvordan det vil se ut, fø les, lukte og smake, og hva det vil sette deg i stand til. Det mest bemerkelsesverdige ved forsøket var at FIT-gruppa fort sat te å gå ned i vekt etter at forsøket var over, så 12 måneder etter starten hadde de tatt av 6,44 kg i gjennomsnitt, mens MI-gruppa bare hadde gått ned 0,64 kg. 

Dette gjorde de

  • Alle deltakerne fikk opptil 4 timers individuell konsultasjon i løpet av forsøkets 6 måneder. De mottok ikke tradisjonelle kostholdsråd. 
  • FIT-gruppen gikk i snitt ned 4,11 kg og reduserte livvidden med 7,02 cm, mens MI-gruppen bare gikk ned 0,74 kg og reduserte livvidden med 2,72 cm.

Kilde: International Journal of Obesity

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: