5 tips til julekosen – uten at du legger på deg

Desember er en utfordring for formkurve, vekt og helse. Julegodt, nøtter, marsipan og gløgg, sanseløse julebord og alkohol i strie strømmer er bare noen av snubletrådene. Her får du 5 råd til å holde fast ved en sunn livsstil.

29. november 2017

Unngå overspising. Mange gjør den feilen at de sulter seg hele dagen for å kunne nyte julematen uten å legge på seg. Men resultatet blir ofte det motsatte: Du er så sulten at du spiser altfor mye fet julemat, og dermed legger du likevel på deg.

Involver familien. I desember er kampen mot kiloene spesielt hard hvis ikke dine nærmeste omgivelser er med på ideen. Sørg for å involvere familien. Har du deres støtte, ligger det for eksempel færre godsaker fremme, og det blir lettere å holde på motivasjonen. Bli enige om sunnere alternativer på bordet.

Skjær vekk fettet. Det er mange kalorier å spare på å unngå synlig fett: Skjær vekk fettranden på kjøttet, bruk mindre smør på brødet, osv.

Husk grønnsakene. Hvis grønnsaker er en sjelden gjest på middagsbordet, så sørg for at du får i deg noe grønt i løpet av dagen – gjerne i forbindelse med sunne mellommåltider.

Ikke bruk julen som unnskyldning. Mange bruker julemåneden som en unnskyldning for å fråtse. Det er den ikke. Dropp unnskyldningen og kos deg, men bruk hodet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: