Åtte herlige matvarer som hjelper deg med vekttapet

Hvis du vil ha en kickstart på vekttapet, så fyll det daglige kostholdet med disse herlige matvarene, som er fulle av mineraler, vitaminer og fibre.

8. juni 2020 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Er det på tide å få pilen på vekten til å peke nedover? Så kickstart vekttapet ved å inkludere disse herlige matvarene i det daglige kostholdet ditt. Alle inneholder noen vitaminer, mineraler eller fibre som er spesielt bra når du ønsker et vekttap. 

Pærer

Pærer er midtpunktet for flere studier som skal utrede i hvor stor grad antioksidantene i frukten virker betennelsesdempende. En vektøkning blir sett på som pro-inflammatorisk og dermed vil pærens gode stoffer være naturens slanke-produkt. 

Kyllingsuppe

Generelt metter suppe veldig godt i forhold til hvor mange kalorier du inntar. Kylling er magert kjøtt, så dermed sparer du enda flere kalorier ved å koke suppen på det. 

Rosenkål

Rosenkål metter godt og inneholder gode mengder fibre og protein. Stek dem eventuelt i pannen med chili og pepper. 

Sitrusfrukter

Lime, sitron og appelsin gir deg et energiboost, samtidig som de gode C-vitaminene holder sykdom unna. 

Vil du gå ned i vekt? Les her hvordan du effektivt kan ta av noen kilo.

Havregrøt

Havregrøt metter godt, og inneholder store mengder gode fibre. Topp havregrøten med bær og nøtter for å få litt ekstra sødme, vitaminer og sunne fettstoffer. 

Chili-gryte

Finn fram mange gode grønnsaker, og kok dem inn sammen med chili og annet deilig krydder. Da har du en herlig, varm middag, som metter og setter fart på forbrenningen, samtidig som du ikke får i deg for mange kalorier. 

Grønnkål

Grønnkål er rik på A-vitamin, B6 og kalium - og så fungerer det fremragende som en mer mettende erstatning for salat. 

Squash

Squash inneholder få kalorier, og kan rives til spaghetti-lignende strimler. Det vil spare deg for mange kalorier over tid. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: