Mann gjør planke med kettlebells
© Colourbox

De fire mest utbredte mytene om vekttap

Altfor mange går rundt og tror dette er sant.

14. januar 2019 av Anna Sjøstrøm

1. Trening gir automatisk et vekttap

Det er en utbredt misforståelse at du bare trenger å trene litt flere ganger i uka, hvis du vil ned i vekt. Trening alene er ikke nok. Du får positiv effekt i det øyeblikk du kombinerer riktig kosthold, søvn og variert mosjon.

2. Jo mer du svetter, desto mer forbrenner du

Niks. Svetteproduksjon er ikke et uttrykk for hvor mye du forbrenner. Det er en funksjon som nedkjøler og regulerer kroppstemperaturen når kroppen er veldig varm. Hvor mye man svetter varierer fra person til person, og kan være bestemt av personlig fysiologi, pust og mange andre faktorer.

3. Magebøyninger gir flat mage

Feil igjen. Det hjelper IKKE å kjøre på med ulike mageøvelser hvis du vil bli kvitt fettet rundt magen. Det hjelper for øvrig aldri å trene spesifikke muskler for å bli kvitt fett på spesifikke steder. Derimot vil du få godt utbytte av å trene hele kroppen, samtidig som du holder kaloriinntaket lavt. Da vil du også bli kvitt magefett.

4. Jo mer du trener, desto bedre

Det høres egentlig fornuftig ut - hvis jeg vil ned i vekt, så må jeg trene mer. Dessverre er det mange som overanstrenger seg for å oppnå et vekttap, og ender i stedet med skader som gjør at de ikke kan trene i en periode. Du bør derfor passe på hvor mange timer du trener. En treningsøkt på 15-20 minutter daglig er nok til å booste både forbrenningen og blodomløpet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: