Disse matvarene inneholder færrest kalorier

Kalorifattig mat trenger ikke å være kjedelig - vi har samlet 10 herlige matvarer som stort sett ikke inneholder kalorier.

10. januar 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

På engelsk bruker de uttrykket “Zero calories food” som er en fellesbetegnelse på matvarer som inneholder færre enn 50 kalorier per 100 gram. Vi har samlet 10 av dem, som vi kommer til å spise mye mer av! 

Appelsin

Selv om appelsiner er søte, så inneholder de bare 47 kalorier per 100 gram. De er fulle av C-vitaminer og metter så godt at de vil kunne hjelpe deg med et vekttap. 

Rødbete

Rødbeter er fulle av antioksidanter og inneholder bare 46 kalorier per 100 gram. Du kan for eksempel rive dem, og spise dem i en frisk salat. 

Vannmelon

Om sommeren er vannmelon den perfekte erstatningen for søtsaker. Den inneholder mye vann, og tilfredsstiller sukker-kontoen. 

Sopp

Hvilken type sopp du velger har liten betydning etter som alle har et lavt kaloriinnhold. Så det er bare å fråtse i de ulike variantene. 

Agurk

Med bare 16 kalorier per 100 gram, er agurker veldig kalorifattige samtidig som de er fulle av vann. Skjær dem i staver, og spis dem som mettende snacks. 

Asparges

Med bare 20 kalorier per 100 gram, er asparges et meget sunt valg.

Sitron

Sitroner inneholder bare 30 kalorier per 100 gram. Drypp sitronsaft i vannet for å få litt mer smak. 

Blomkål

Denne kålen er perfekt som grovt fyll i en salat. Den metter godt og inneholder bare 29 kalorier per 100 gram. 

Tomat

En annen sikker vinner i en salat, er tomater. De gir deg 17 kalorier per 100 gram. 

Grapefrukt

 Akkurat som sitron og appelsin, så er grapefrukten full av C-vitaminer og et sunt valg når du har lyst på noe godt. Den har en kraftfull smak, og bidrar til at du glemmer godteri og sukkerholdig drikke. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: