Fem snarveier til vekttap

Sunn mat og mye mosjon er en trygg vei mot et vekttap. Men om du krydrer det med disse fem enkle tipsene, får du enda større vekttap ut av innsatsen din!

4. august 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er vanskelig å komme utenom mosjon og kostholds-endringer, dersom du ønsker å gå ned i vekt. Men det finnes mange snarveier som gjør veien til vekttapet litt lettere. Det handler om å få inkludert de fem tingene naturlig i hverdagen, slik at du gir deg selv en ekstra hjelp til å nå målet.

Start morgenen med et STORT glass vann

Hvis du starter morgenen med et glass vann, vil du få satt gang i forbrenningen allerede fra frokost. Gjør du det til en god hverdagsvane, vil det synes på vekten.

Spis MER enn tre måltider

Spiser du bare tre måltider om dagen, blir det automatisk store, fullvoksne porsjoner. Sørg i stedet for å spise fem-seks måltider om dagen, som til gjengjeld er litt mindre. Det gjør det mindre sannsynlig at du snubler og spiser usunt.

Skriv det ned

Det kan være vanskelig å kutte ut snacks og usunne, spennende ting i løpet av dagen. Dette kan du klare ved å notere ned hver gang du putter noe i munnen. Da er det større sannsynlighet for at du dropper den siste brødskiven.

Sov og slapp avf

Får du ikke nok søvn, eller løper rundt og er småstresset, så vil kroppen din gå i en forsvarsposisjon der den lagrer energien. Da er det vanskelig å gå ned i vekt.

Drikk vann

Du vet godt at du skal drikke minst 1,5 liter vann i løpet av dagen. Vann får kroppen til å fungere bedre, også når det gjelder vekttap. Dessuten reduserer vann sultfølelsen, dersom du lider av det.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: