© Colourbox

Fetende lettbrus

Stemmer det virkelig at man ikke går opp i vekt av Cola Light eller Zero? Blir ikke noe av alt det kunstige søtningsmiddelet omdannet til fett i kroppen?

Det er forsvinnende få kalorier i Cola Light, Zero, Pepsi Max og lignende. Hvis du drikker ti liter, får du i deg langt færre kalorier enn fra en halv liter vanlig cola. Når det allikevel ikke anbefales å drikke store mengder lettbrus, er årsaken følgende:

1. Colaens kunstige, søte smak kan øke trangen til søtsaker og gjøre deg mer godtesyk. Og en kakeorgie er ikke heldig for vekten.

2. Tennene blir utsatt for syreangrep, spesielt hvis du sutter på en cola hele dagen. Bare spør tannlegen din hva han eller hun mener om å drikke lettbrus.

3. De kunstige søtningsstoffene er ikke sunne. Dyreforsøk har vist at store doser faktisk kan være ekstremt helsefarlige.

Hvis du vil ta vare på kroppen din, bør du derfor primært bruke vann til å slukke tørsten og nøye deg med en lettbrus i ny og ned. Daglig inntak er ikke sunt og kan gjøre det vanskelig å gå ned i vekt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: