mand spiser chili rød baggrund close-up
© Colourbox

10 veier til økt forbrenning

Ved å justere kostholdet en tanke, samtidig som du sørger for å mosjonere litt i hverdagen, kan du kvitte deg med overflødige kilo. Her får du seks gode kostholdsråd og fire treningsråd som får fart på forbrenningen.

2. september 2011

Mange kan spise nesten ubegrenset i tenårene, tilsynelatende uten å legge på seg et gram. Tidlig i 20- eller 30-årene begynner imidlertid den gratisforbrenningen som enkelte nyter godt av, å avta.

For andre kan hele livet være en kamp mot vekten, dels av genetiske grunner, men også fordi trening og sunt kosthold ikke har høy nok prioritet. Uansett så reduseres forbrenning i takt med at du blir eldre. Det skyldes dels livsstilsfaktorer, dels de fysiologiske forandringene som skjer med oss alle.

Forskerne vet fortsatt ikke hvorfor enkelte har en svært høy forbrenning, mens andre legger på seg for et godt ord og nesten uansett hva de spiser. Faktorer som stoffskiftehormoner, metthetssignaler, muskelmasse og en rekke andre parametre spiller en rolle. Det finnes imidlertid en sikker oppskrift på et slankere liv. Det du må gjøre er å påvirke stoffskiftet i en gunstig retning.

På det området er forskerne langt klarere og gir oss mengder av verktøy i kampen mot en akselererende fettprosent. Her ser vi på hvordan du kan øke fettforbrenningen ved å endre litt på kostholdet og det daglige aktivitetsnivået.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: