Skub gang i forbrændingen Der er masser af ekstra kalorier, der bare venter på at blive forbrændt i dagligdagen.© Pixabay

Forbrenn EKSTRA kalorier med disse 14 hverdagsoppgavene

Her kan du se hvor mange kalorier du forbrenner i hverdagen helt uten å tenke over det, og få effektive tips om hvordan du øker kaloriforbrenningen.

1) Hagearbeide – 300 kcal i timen. Grip spaden, hekkesaksen og øksen, og få litt jord under neglene. Det gir utslag på kalorikontoen. FORBRENN MER: Slå gresset samtidig som du er i gang med lukearbeidet og forbrenn 325 kcal i timen.

2) Rydd i klesvasken – 78 kcal i timen. Det er ikke her du forbrenner mest, men litt teller også, og samtidig får du unna litt av dagens dont. FORBRENN MER: Bær og rydd på plass de rene klærne til hver enkelt person i husstanden i én bunke fra vaskerommet. Slik får du ekstra mosjon, for eksempel i trappen, og sorteringen blir lettere.

3) Re sengen – 260 kcal i timen. Ok – du må enten bo en veldig stor husstand eller jobbe på hotell for å kunne re senger i en hel time, men 15 minutter forbrenner likevel 65 kcal – og det tilsvarer en rask gåtur på 1,5 km. FORBRENN MER: Ta alle sengene i huset når du først er i gang.

4) Gå en tur – 185 kcal i timen. Få frisk luft i lungene og luft hunden samtidig, hvis du har hund. FORBRENN MER:: Skru opp tempoet litt – og forbrenningen gjør det samme.

5) Gå tur i raskt tempo – 360 kcal i timen. Ta lange, raske skritt og bruk armene. Du skal merke at pulsen stiger allerede etter få minutter. FORBRENN MER: Gå hjemmefra litt for sent, slik at du blir nødt til sette opp tempoet hvis du skal rekke frem i tide.

6) Sykle en tur i rolig tempo – 300 kcal i timen. Ta en tur i rolig tempo, gjerne sammen med familien, uten lycra og hardpumpede dekk. Du bruker overraskende mange kalorier likevel. FORBRENN MER: Stå og trå i bakkene slik at du kjenner melkesyren i bena.

7) Rengjøring – 240 kcal i timen. Det er de færreste som gleder seg til å gjøre rent, men hvis det er noen trøst, så forbrenner du en del kalorier når du først er i gang. FORBRENN MER: Konsentrer deg om å gjøre utfall og knebøy med god teknikk, når du likevel skal bøye deg. Det gir ekstra trening for bena samtidig som du skåner ryggen.

8) Malerarbeid – 383 kcal i timen. Med mindre du er ekstremt ubesluttsom når det gjelder favorittfarge på veggen, så er ikke dette en hverdagsoppgave, men hvis du først skal male, kan det være greit å vite at du i det minste forbrenner mange kalorier mens du holder på. FORBRENN MER: Å jobbe med rulle krever mer krefter enn å jobbe med pensel. Tar du med taket når du først er i gang, får du en skikkelig runde med skuldertrening også.

9) Oppvasken – 171 kcal i timen. Du har kanskje en oppvaskmaskin som tar det meste, men i så fall mister du muligheten til å brenne kalorier ved å bruke oppvaskbørsten. FORBRENN MER: Gjør tå-hev-øvelser, hvor du vipper på forfoten, mens du svinger oppvaskbørste, glass og porselen.

10) Vaske bil – 343 kcal i timen. Grip svamp og såpevann, og spar en masse penger samtidig som du forbrenner en solid mengde kalorier – en vinn-vinn-situasjon. FORBRENN MER:Gjør knebøy med riktig teknikk når du rengjør den nederste delen av bilen, så trener du lår-, sete- og kjernemuskulatur samtidig.

11) Lek med barna – 231 kcal i timen. Lek sisten med familiens minstemann, og brenn en masse kalorier. FORBRENN MER: Ikke slutt etter 15–20 minutter moro med ungene, men fortsett med forskjellige leker hele ettermiddagen.

12) Se en grøsser – 184 kcal i timen. Du kan faktisk forbrenne en del kalorier i myke kinoseter, hvis du ser en adrenalinfremkallende grøsser. Husk at det likevel ikke er nok til å kompensere for en bøtte med popkorn. FORBRENN MER: Tja, hva med å lene seg tilbake og ta to grøssere i slengen?

13) Ha sex – 50–100 kcal i timen. Det er (forhåpentlig) mer en hverdagsaktivitet enn en hverdagsoppgave, og det at det forsvinner en del kalorier underveis gjør det ikke mindre attraktivt. FORBRENN MER: Skift stilling ofte og få aktivert flere muskler mens dere holder på.

14) Sov – 71 kcal i timen. Dette er enkelt, og så er det mulig å gjøre det i mange timer i strekk. FORBRENN MER: Skru av vekkeklokken når den ringer, og sov videre med god samvittighet …

kilde: goodtoknow

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: