Gressklipping

Det er mye å hente ved å fylle hverdagen med små aktiviteter som får fart på muskler og kretsløp.

2. september 2011

Derfor virker det
Det er mye å hente ved å fylle hverdagen med små aktiviteter som får fart på muskler og kretsløp. Treningsutbyttet ved å være bare litt mer aktiv er ikke akkurat berusende sånn i øyeblikket, men mange bekker små ... 

Det fungerer, og med litt kreativitet og pågangsmot kan du faktisk få hverdagsaktivitetene til å bidra like mye til den totale forbrenningen som hvis du trener hardt i 3–4 timer hver uke.

Så mye trenger du
Alle hverdagsaktiviteter teller i det store regnskapet, og bare det å stå oppreist i stedet for å sitte ned for eksempel når du jobber, innebærer en vesentlig forandring. 

Tar du den gode gamle sylinderklipperen i stedet for traktorklipperen når du skal klippe gresset, øker forbrenningen med 300 kcal på én times ukentlig plenklipping. 

Og tar du konsekvent trappen i stedet for heis eller rulletrapp, kan du glede deg over et par ekstra kcal per etasje, og det blir lett et par hundre kcal i løpet av en uke.

Gode alternativer
Plenklipping er som nevnt bare et eksempel på mulige hverdagsaktiviteter. Ta trappen, bær handleposer, hugg ved eller støvsug gulvet. All aktivitet teller.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: