© Colourbox

Grov pasta

Derfor virker detUndersøkelser tyder på at forbrenningen øker når maten har en fast konsistens. Årsaken er dels at selve tyggearbeidet blir mer intenst, dels at den tungt fordøyelige maten må bearbeides mer i mage-tarmregionen enn myk eller flytende kost. Særlig grov, fiberrik kost som grov pasta, som inneholder 3–4 ganger så mye kostfiber som lys pasta, gir bedre forbrenning. Det skyldes at fordøyelsessystemet må jobbe vesentlig hardere for å fordøye den fiberrike maten. Så mye trenger du

2. september 2011

Derfor virker det

Undersøkelser tyder på at forbrenningen øker når maten har en fast konsistens. Årsaken er dels at selve tyggearbeidet blir mer intenst, dels at den tungt fordøyelige maten må bearbeides mer i mage-tarmregionen enn myk eller flytende kost.

Særlig grov, fiberrik kost som grov pasta, som inneholder 3–4 ganger så mye kostfiber som lys pasta, gir bedre forbrenning. Det skyldes at fordøyelsessystemet må jobbe vesentlig hardere for å fordøye den fiberrike maten.

Så mye trenger du

Det går med en del kalorier til å fordøye maten. Effekten ligger på rundt 50 ekstra forbrente kcal hvis du øker fibermengden fra 20 til 35 gram daglig.

Gode alternativer

Generelt gjelder det å satse på de groveste variantene. Det er for eksempel fullkornbaserte matvarer som grovt rugbrød og brun ris, men det kan også være grove grønnsaker som rødkål, erter og brokkoli. Alle disse er gode alternativer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: