© Istock

Hva påvirker forbrenningen?

Hvor mye fett du forbrenner er langt på vei avhengig av det totale kaloriforbruket ditt, men det er også flere andre faktorer som påvirker fettforbrenningen.

29. juli 2019 av Martin Kreutzer.

1. Intensiteten på treningen

Jo høyere intensitet du trener på, desto mer er det karbohydratene som leverer energien. Optimal fettforbrenning under aktiviteten får du derfor ved å trene stille og rolig med stort oksygenoverskudd. Det betyr likevel ikke at det er så dumt å trene steinhardt, for når du har gitt alt du har, er forbrenningen høyere i mange timer etterpå, og en stor del av denne energien tas fra fettlagrene.

2. Sammensetningen av måltidene

Hvis du spiser store mengder karbohydrater eller drikker mye alkohol, bremser det fettforbrenningen. Årsaken er at kroppen er nødt til å bearbeide de to stoffene, og for å kunne prioritere den forbrenningen reduseres fettforbrenningen til et minimum.

3. Plasseringen av fettlagrene

Det er stor forskjell på hvor villig kroppen forbrenner fett, alt etter hvor på kroppen det befinner seg. Fettet på magen har massevis av blodkar som trekker fettet ut i blodbanen, slik at musklene kan bruke det i arbeidet. I fettlagrene på lår og rumpe er det ikke på langt nær så mange blodkar, og derfor er det vanskeligere å forbrenne dette fettvevet.

Få et par suverene vintertights

Nå er det slutt på å fryse på løpeturen. For bare 99,50 får du nå et par flotte løpetights som er designet for å sitte inntil kroppen og holde kulda ute. Dermed kan du nyte løpeturen og bruke energien på å løpe i stedet for å varme opp kroppen. De sorte tightsene er elastiske, har glidelåser ved anklene og sitter herlig tett inntil kroppen. Det er reflekser ned langs siden av beina, slik at du blir sett på mørke kvelder og bak er det en lomme med glidelås til nøkler, kort, energibar eller lignende. Akkurat nå får du de flotte tightsene sammen med tre numre av Aktiv Trening for bare 99,50 kr (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.). Så da er det ikke lenger noe problem å nyte treningen og komme godt i gang med 2019. Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: