© Istock

Hva påvirker forbrenningen?

Hvor mye fett du forbrenner er langt på vei avhengig av det totale kaloriforbruket ditt, men det er også flere andre faktorer som påvirker fettforbrenningen.

29. juli 2019 av Martin Kreutzer

1. Intensiteten på treningen

Jo høyere intensitet du trener på, desto mer er det karbohydratene som leverer energien. Optimal fettforbrenning under aktiviteten får du derfor ved å trene stille og rolig med stort oksygenoverskudd. Det betyr likevel ikke at det er så dumt å trene steinhardt, for når du har gitt alt du har, er forbrenningen høyere i mange timer etterpå, og en stor del av denne energien tas fra fettlagrene.

2. Sammensetningen av måltidene

Hvis du spiser store mengder karbohydrater eller drikker mye alkohol, bremser det fettforbrenningen. Årsaken er at kroppen er nødt til å bearbeide de to stoffene, og for å kunne prioritere den forbrenningen reduseres fettforbrenningen til et minimum.

3. Plasseringen av fettlagrene

Det er stor forskjell på hvor villig kroppen forbrenner fett, alt etter hvor på kroppen det befinner seg. Fettet på magen har massevis av blodkar som trekker fettet ut i blodbanen, slik at musklene kan bruke det i arbeidet. I fettlagrene på lår og rumpe er det ikke på langt nær så mange blodkar, og derfor er det vanskeligere å forbrenne dette fettvevet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: