I disse idrettene forbrenner du flest kalorier

Det er stor forskjell på hvor mange kalorier du forbrenner med de ulike treningsformene. Sjekk om din idrett er på lista over de idrettene som gir størst kaloriforbrenning!

6. juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Trening er ikke are trening, i hvert fall ikke når det handler om hvor mange kalorier man forbrenner. Vi har samlet en liste over ulike idrettsgrener som gir størst kaloriforbrenning.

Fotball

I en reell fotballkamp forbrenner man gjennomsnittlig 800 kalorier i timen. Dette skyldes i høy grad at sporten krever mye løp i intervaller.

Full Court Basketball

Hvis man spiller basketball på full bane, vil man forbrenner cirka 900 kalorier i timen. I tillegg til intervall-løp, inneholder idretten også eksplosive hopp.

Boksing

Både boksing i en ring og kick-boksing forbrenner omlag 800 kalorier i timen, for en mann som veier rundt 70 kilo. Sporten krever enormt god konids, og utholdenhet er en del av denne idretten.

Langrenn

Gir du gass når du går på ski, kan du forbrenner opp til 600 kalorier i timen. Bruken av ben og armer, samt utholdenheten langrenn krever, setter i gang forbrenningen.

Klatring

Uansett om du klatrer i en vegg eller ute i naturen, så kan du forbrenne opp mot 900 kalorier i timen. Klatring krever stor styrke både i armer og bein, og det er ikke mulig å ta pause når du henger oppe på klippen eller i veggen.

Løp

Den siste kalorie-brenneren, er en idrett som svært mange dyrker. Hvis du som mann løper ti kilometer på en time, vil du ha forbrent rundt 900 kalorier. Akkurat som i de andre idrettene er det slik at jo mer gass du gir, desto mer forbrenner du.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: