© Colourbox

Jalapeno

Derfor virker detSterk chili er i stand til å øke stoffskiftet ganske kraftig takket være det aktive stoffet capsaicin. Når du spiser en brennhet chili con carne, kan du glede deg over at den feberhete kroppsfølelsen er en klar indikasjon på at du nettopp har skrudd opp termostaten ganske kraftig. Som en ekstra bonus kan du regne med at chili også har evnen til å dempe sulten. Det betyr at en brennhet salsasaus og sterke jalapenos både gir svett panne og mett mage. I forsøk ser man også at man spiser mindre, spesielt av fett, hvis maten inneholder chili.

2. september 2011

Derfor virker det

Sterk chili er i stand til å øke stoffskiftet ganske kraftig takket være det aktive stoffet capsaicin. Når du spiser en brennhet chili con carne, kan du glede deg over at den feberhete kroppsfølelsen er en klar indikasjon på at du nettopp har skrudd opp termostaten ganske kraftig. Som en ekstra bonus kan du regne med at chili også har evnen til å dempe sulten. Det betyr at en brennhet salsasaus og sterke jalapenos både gir svett panne og mett mage. I forsøk ser man også at man spiser mindre, spesielt av fett, hvis maten inneholder chili.

Så mye trenger du

Et regelmessig inntak gjør at kroppen til en viss grad blir immun mot de aktive stoffene. Derfor bør du ikke regne med at kiloene raser av kroppen bare fordi du spiser 4–5 chilier om dagen. Mengden må økes fra uke til uke. Så lenge du klarer det, kan du forvente en effekt i en størrelsesorden på 40–50 kcal per døgn, primært under og etter måltidet.

Gode alternativer

Alle sterke chilier og for eksempel karri, som inneholder chili. Pepperrot virker på samme måte, så spis gjerne wasabi.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: